Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat zijn schilderijen op glas?

Wat zijn schilderijen op glas?

Wanneer je eens wat anders wilt als een normaal schilderij kan je ook denken aan schilderijen op glas. Je hebt dan een prachtig sieraad aan je muur hangen waar je lang van kan genieten. De schilderijen op glas zijn er natuurlijk in allerlei afbeeldingen. Wil jij ook een mooi sieraad aan de muur?

Wat zijn schilderijen op glas?

Een glasschilderij is een fotoprint op een hoge kwaliteit op een helder stuk plexiglas gedrukt. Het mooie is dat het dan ook UV werend is. Wanneer je een schilderij op glas gaat kiezen kan je voor de dikte een keuze maken van verschillende soorten diktes tot wel vijf millimeter. Een schilderij op glas heeft als bijzondere eigenschap dat het glas het schilderij een diepte en een glans geeft. Kleuren en lijnen lijken er dan net uit te springen. Het aantal soorten en maten van een glasschilderij zijn er heel erg verschillend. Zo kan je een schilderij kiezen van dieren, landschappen of een voertuig.

Het maken van een glasschilderij, hoe gaat dat in zijn werk?

Met bijzondere printtechnieken krijgt het glasschilderij speciale uitstralingen. Het schilderij wordt geprint op een hoge kwaliteit plexiglas wat vaak vier millimeter dik is. De achterkant van het glas schilderij is in het wit afgewerkt zodat de kleuren en de details van het schilderij goed naar voren komen. Door de helderheid van het plexiglas komt er ook diepgang in het schilderij. Juist door die speciale uitstraling past het in elke woonstijl. Het glas schilderij geeft de ruimte waar het in opgehangen wordt een luxe uitstraling. Het mooie van een glasschilderij is dat het door externe invloeden beschermd is. Denk bijvoorbeeld aan vocht en zonlicht. Daarom is het ook wel op te hangen buiten. Het is dus niet alleen een schilderij voor binnen maar ook voor buiten. Het verschil tussen plexiglas en traditioneel glas

Een glasschilderij wordt over het algemeen gemaakt van plexiglas. Dit noemen ze ook wel perspex of acrylglas. Veel mensen vinden dat dit plexiglas minder gezellig en elegant is. Maar aan plexiglas zitten toch ook eigenlijk wel wat voordelen. Het is veel meer stoot vaster dan traditioneel glas. Wanneer plexiglas breekt versplintert het niet wat traditioneel glas wel weer doet, dit is dus veiliger. Daarbij is het heel erg goed tegen slijtage en de kleuren blijven lang mooi. Daarbij is dat het plexiglas schilderij veel lichter is als wanneer je traditioneel glas gebruikt. Bij plexiglas en traditioneel glas is er de overeenkomst dat ze beide lichtdoorlatend zijn. Eigenlijk is een glas schilderij van plexiglas stiekem toch wel de moeite waard. Je hebt gewoon geen oneffenheden omdat de techniek zo geperfectioneerd is. Je zult ook niet snel luchtbellen tegenkomen.

Hoe kan je een glas schilderij ophangen?

Een glasschilderij kan een ingebouwd ophangsysteem hebben maar soms moet je ook nog klemmen apart erbij bestellen. Daarom is het altijd goed om te kijken of er een ophangsysteem bij zit of dat deze nog aangeschaft moet worden.

De glasschilderijen hebben over het algemeen een lijst aan de achterkant die dus ook erg handig is wanneer je het schilderij gaat ophangen. Dit kan gedaan worden door spijkers of schroeven schuin in de muur te slaan of boren. De kop van de spijker of schroef steekt dan schuin omhoog en daar kan de lijst aan opgehangen worden. Het beste is dat de spijkers of schroeven in de hoeken van de lijst komen. Daarvoor moet je natuurlijk wel even meten en de waterpas gebruiken zodat het ook echt recht hangt. Het voordeel is dat je schilderij recht tegen de muur aan hangt maar dat het net lijkt of het uit de muur springt.

Waar kan een glasschilderij allemaal opgehangen worden?

Om te beginnen kan het natuurlijk in alle ruimtes in huis opgehangen worden. Ook in het toilet, douche of de keuken. Ze zijn erg goed bestand voor vochtige ruimtes. Er moet wel uitgekeken worden dat ze niet vlak boven een fornuis gehangen worden omdat ze niet tegen hoge temperaturen kan.

Het is ook mogelijk om een glasschilderij buiten op te hangen. Het is weerbestendig dus het kan tegen wat water en zonnestralen. Wanneer je het glasschilderij open en bloot in de tuin hangt moet je het regelmatig schoonmaken tegen viezigheid.