Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een vieze snijplank? Zo heb je hem snel weer schoon!

Een vieze snijplank? Zo heb je hem snel weer schoon!

Wanneer je gebruik maakt van je snijplank wordt deze na verloop van tijd natuurlijk vies. Het is natuurlijk het beste om voor verschillende soorten voedsel verschillende snijplanken te gebruiken. Voor vis en vlees, groente en fruit en brood pak je een andere snijplank. Maar ook al gebruik je verschillende snijplanken, soms is een diepte reiniging nodig. Afwassen van je snijplank is vaak niet voldoende. Met deze tips is je snijplank zo weer als nieuw!

Kunstof snijplank reinigen met citroen

Als je snijplank doordrongen is van vieze luchtjes en verkleuringen is citroen een heel fijn hulpmiddel. Snij een citroen doormidden en wrijf deze over de kunstof snijplank. Spoel de plank daarna goed af. Ook bij houten snijplanken waar de geur van bijvoorbeeld ui of knoflook is ingetrokken is citroen een heel fijn hulpmiddel om je snijplank weer fris te krijgen!

Snijplank schoonmaken met bakingsoda

Bakingsoda (ofwel natrium bicarbonaat) is voor ontzettend veel schoonmaak klusjes een uitkomst! Zo ook voor het reinigen van je houten of kunststof snijplank. Maak een dik papje van bakingsoda en warm water en scrub hiermee je snijplank. Het is wel belangrijk om de snijplank hierna goed af te spoelen met warm water.

Snijplank reinigen met zout

Zout is een heel fijn hulpmiddel voor het reinigen van je snijplank. Zout ontsmet, en dat is precies wat je nodig hebt bij een vieze snijplank. Je kunt de snijplank schoonmaken met een oplossing van zout water. Wrijf de snijplank goed in met een in het zoute water doordrenkte theedoek. Je kunt een kunststof snijplank ook even laten weken in zout water en daarna goed afborstelen of spoelen. Een houten snijplank laat je liever niet te lang weken om scheuren en barsten te voorkomen.

Azijn voor het schoonmaken van je snijplank

Een ander goed hulpmiddel bij het schoonmaken van vieze snijplanken is azijn. Azijn zorgt ervoor dat nare geurtjes snel verdwijnen uit je snijplank maar is ook een goede ontsmetter. Je kunt je houten of kunststof snijplank gemakkelijk afwassen met azijn opgelost in water. Spoel je plank ook hierna goed af en droog hem zorgvuldig af. Dubbele dieptereiniging van je vieze snijplank Soms is een van de bovenstaande opties alleen niet genoeg om je houten of kunststof snijplank te reinigen. Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwe te kopen, maar je kunt ook een combinatie maken van bovenstaande tips. Smeer je snijplank bijvoorbeeld in met de citroen, besprenkel hem dan met zout en scrub nog eens flink met de citroen over de houten of kunststof snijplank. Daarna goed afspoelen en afdrogen. Wat ook een bijzondere combinatie is is het gebruik van baking soda én azijn! Besprenkel je snijplank (in de wasbak!) met bakingsoda en giet er dan voorzichtig wat azijn over. Je zult zien dat het enorm gaat bruisen. Door dit bruiseffect reinig je je kunststof of houten snijplank nog verder! Je kunt ook een afwasborstel gebruiken om de snijplank nog een extra reiniging te geven. Let op dat je van zowel de baking soda als azijn niet te veel gebruikt, je wilt niet dat het je gootsteen uit bruist! Ook hierbij geldt weer, goed afspoelen en afdrogen!

Met bovenstaande tips is je houten of kunststof snijplank binnen een mum van tijd weer zo goed als nieuw!