Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Bartje

Bartje

Servies

Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bartje uit Drenthe artikelen

Bartje producten die u graag zou willen kopen. In de webshop van DecoAction zijn veel producten van Bartje, Ot en Sien, Aap Noot Mies, koeien design en leuke koffiemokken met hondenrassen in de aanbieding voor u! Misschien spaart u de producten van Bartje en dan kunt u in de webshop van DecoAction voor een goedkope prijs verschillende producten aankomen. Misschien wilt u een beschuitbus, een klein blik, een bowlkom van 13 of van 9 cm, of misschien wilt u een briefopener van Bartje of een gebaksbord. Dit kunt u allemaal vinden in de webshop van DecoAction. Ook de Bartje handdoek en de keukendoek vindt u in onze webshop.

Nostalgie uit Drenthe bij DecoAction

Als u de verzameling servies van Bartje Drenthe aan wilt vullen, dan kunt u bij deze webshop altijd slagen. Voor weinig geld heeft uw eer nieuwe producten in uw Bartje verzameling en kunt u weer sparen voor nieuwe producten die in de DecoAction worden aangeboden. Neemt u even de tijd om het aanbod te bekijken en een keuze te maken? Voor weinig geld en goede kwaliteit aan producten moet u bij DecoAction zijn. Er zijn hier spullen te koop voor jong en oud, voor binnen en buiten en in verschillende kleuren en maten. Het enige wat u hoeft te doen is de webshop van DecoAction te bezoeken en een keuze te maken in de producten die u graag wilt hebben.

Wie is Bartje ut Drenthe?

Bartje Bartels is de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Het is een jongetje dat opgroeit in een arm Drents landarbeidersgezin en dat zich allengs steeds minder wil schikken naar zijn lot. Bartjes beroemd geworden uitroep als moeder bruine bonen opschept, en vader oproept tot gebed: Ik bid nie veur bruune boon'n is exemplarisch. Bartje Drenthe werd vertaald in het Duits, Zweeds, Fins, Deens, Noors, Tsjechisch en Hongaars.

De Vries slaagt erin de onbekommerdheid van de jeugd helder neer te zetten: ondanks de armoe en sores van het arbeidersgezin onderneemt hij gebruikelijke kwajongensstreken. Tot nog diepere armoe vervalt het gezin wanneer vader Bartels, in opstand gekomen tegen zijn boer, zijn werk verliest nadat Bartje en diens broer Arie een streek hebben uitgehaald met boerenzoon Sikko. Al enkele jaren viert Bartje zijn verjaardag in de Drentse provinciehoofdstad Assen. Vrijwel ieder jaar gebeurt dit doorgaans op de eerste zaterdag in september, meestal op het Koopmansplein in het centrum. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, viert Bartje ieder jaar zijn twaalfde verjaardag.