Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat zijn de voordelen van een theepot

Wat zijn de voordelen van een theepot

Wat is er nou heerlijker dan een lekker kopje thee? Maar misschien wil je wel meer dan 1 kopje of heb je visite en maak je daarom liever iets meer. Dan moet je echt een theepot kopen, je gaat er geen spijt van krijgen.

De thee is lekkerder

Het eerste grote voordeel van een theepot gebruiken is dat de thee lekkerder smaakt. Door een theepot te vullen met heet water en er daarna een theezakje of een theezeefje erin te hangen, kan de thee goed wellen. Het heeft langer de tijd om te weken in het hete water, waardoor het een betere smaak aan je thee zal geven. En je maakt dus ook optimaal gebruik van je theezakje voordat je hem weggooit.

Een theepot is veel veiliger

Dankzij de hendel aan de zijkant van de pot, voorkom je dat je jezelf verbrand. De thee in de pot is uiteraard heet, maar het oortje blijft koud. Op deze manier kun je veiliger de thee inschenken wanneer je zin hebt in een kopje. Ze wegen ook niet al te veel dus zijn ze ook makkelijk in gebruik te nemen door oudere mensen.

Schoonmaken van een theepot

Als het op schoonmaken van theepotten aankomt, is vooral een keramische theepot een geweldige uitkomst. Ze zijn makkelijk schoon te maken door ze na het gebruik om te spoelen met water en daarna af te drogen. Zo zijn ze weer direct klaar voor gebruik.

Zoveel modellen theepotten

Het leuke aan het kiezen van een nieuwe theepot is dat er zoveel modellen zijn. Het maakt niet uit wat je smaak is, ze hebben er eentje die helemaal past in jouw stijl of interieur. Ga je voor een zwarte, een witte, een pimpelpaarse met stipjes, het kan! Naast allerlei kleuren, zijn er ook nog eens allerlei verschillende vormen. Neem er dus goed de tijd voor om er eentje uit te kiezen. Bedenk van tevoren ook of je veel of weinig thee drinkt per keer. Want ja ja ook in grootte zijn er veel soorten verkrijgbaar.

Nog een paar voordelen van de theepot

Het gebruiken van een theepot scheelt ook in stroomkosten. Elke keer de waterkoker of de fluitketel aanzetten voor 1 kopje, kost elke keer geld. In een theepot blijft je thee langer warm, maar je kunt er zelfs een warmhouder met theelichtje onder zetten. Als je visite hebt, hoef je niet steeds weg te lopen tijdens het gesprek, want met een grote pot kun je wel even vooruit. Een leuke bijkomstigheid is dat een theepot ook nog eens een leuke eyecatcher is op de tafel.

Soort theepot

Bij het maken van een keus, let er dan op wat voor soort theepot je wilt hebben. Je kunt kiezen uit een theepot die je gebruikt om de thee alleen maar te serveren. Er bestaan theepotten die je op het vuur kunt zetten om direct het water te verwarmen. Er zijn ook theepotten die een ingebouwde infuser hebben. Deze gebruik je eigenlijk alleen bij verse/ losse thee en niet als je theezakjes gebruikt.