Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat is een muurcirkel

Wat is een muurcirkel

Tegenwoordig zijn er veel mooie ronde wanddecoraties. Dit zijn de muurcirkels. Door de ronde vorm geeft het een speels effect. Voor elke muur is er wel een muurcirkel te vinden. Zo zijn er naadloze behangcirkels maar ook zelfklevende behangcirkels. De zelfklevende behangcirkels kan je eenvoudig monteren en verwijderen op gladde muren. Wanneer je de zelfklevende behangcirkels wilt monteren moet de muur minimaal vier weken droog zijn na stuken of verven. Dan is er een betere hechting.

Wat is een muurcirkel

Drukke prints en kleuren, verschillende patronen en cirkels waren heel erg hip in de jaren zeventig. Nu in 2021 komen de cirkels weer terug alleen nu een stukje rustiger. Tegenwoordig worden het wandcirkels of muurcirkels genoemd. Zo kan je voor verschillende soorten muurcirkels gaan. Je kunt ze zelf schilderen of een print op de cirkel laten drukken maar zelf een cirkel als behang is een optie. Ook is het mogelijk om een cirkel te laten printen op plexiglas, hout of aluminium. Doordat ze stijf en stevig zijn geven ze een schaduw op de muur. Je kunt ze bestellen in verschillende maten. De muurcirkels zijn er ook als muurcirkel buiten zodat je het plekje buiten ook kan opfleuren.



Hoe kies je de juiste afbeelding voor een muurcirkel

Als eerst houd je de kleur aan die ook in je interieur voorkomt. Wanneer je een afbeelding neemt waar de kleuren in terug komen zit je vaak al goed. Soms is er niet veel kleur in het interieur dan is het goed om een afbeelding te nemen die jou aanspreekt. Je kunt dan eventueel wat woonaccessoires in de kleur van de muurcirkel toevoegen aan je interieur.

De muurcirkel ophangen of neerzetten

De meeste muurcirkels worden opgehangen maar het kan ook heel goed in een kast of op een dressoir. Er zijn speciale staanders waar de muurcirkel in kan staan, het staat dan ook niet tegen een achtergrond. Zorg wel dat je de juiste staander bij de muurcirkel hebt anders is er een kans dat de muurcirkel omvalt. Het ophangen van de muurcirkel kan je met meerdere methodes doen:

• Een ophangsysteem met plaatje
• Een schilderij ophangsysteem
• Met afstandshouders
• Met dubbelzijdig tape
• Het kan ook met Tesa

Wanneer je een afstandshouder hangt de muurcirkel een stukje los van de muur. Er zijn afstandshouders waarbij je een gaatje in de muur moet boren maar ze zijn er ook waarbij dat niet hoeft en dat is met zijgriphouders. De afstandshouders zijn vaak van RVS. De houten muurcirkels worden vaak geleverd met een tandhanger.

Afmetingen van de muurcirkels

Er zijn verschillende afmetingen van de muurcirkels. Het kan natuurlijk heel erg lastig zijn om de juiste afmeting te kiezen. Wanneer je nu over de grote twijfelt, kan je altijd een mal maken van papier of karton om de juiste grote op je muur te kunnen passen. Je kunt vragen of iemand die mal even wil vast houden zodat jij je het van een afstand kan bekijken. Wanneer je overweegt om meerdere cirkels op een muur te hangen dan is het een leuk idee om verschillende afmetingen te gebruiken van de cirkels.

Muurcirkels voor buiten

Om je tuin, balkon of dakterras wat aan te kleden kan je ook een muurcirkel overwegen. Niet alle muurcirkels zijn geschikt voor buiten houdt dat dus wel goed in de gaten. Wanneer je een muurcirkel gebruikt die alleen voor binnen is, verkleurt deze namelijk buiten en zijn ze ook echt niet mooi meer. De muurcirkels voor buiten kunnen eenvoudig schoongemaakt worden met een schone vochtige/natte doek. Doe je dit regelmatig dan kan je er nog lang van genieten. Een hoge druk spuit, agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsen gebruiken is beter van niet. Je beschadigt de print dan.

Muurcirkel als eyecatcher

Wil jij een echte eyecatcher in je interieur dan is een muurcirkel zeker een leuke optie. Je kunt kiezen voor muurcirkels van verschillende designs, grote, hoeveelheid cirkels en ook in kleur. De muurcirkels zijn natuurlijk heel erg in de mode en passen eigenlijk wel in ieder interieur. Het maakt niet uit wat voor muurcirkel als je hebt gekozen jij kan zelf kiezen wat er past in je interieur. Dit kan een bloemenpracht zijn maar ook dieren, kleuren of schilderijen van de oude schilders.