Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waar hang jij jouw muurcirkel?

Waar hang jij jouw muurcirkel?

Ze zijn hartstikke hot! Muurcirkels. Ben je op zoek naar een leuke sfeer die je kunt creëren in jouw huiskamer dan moet je beslist erover nadenken om een muurcirkel op te hangen. In de tuin of op het balkon staan ze ook prachtig. Ze geven direct een leuke sfeer. Muurcirkels buiten zijn echt een eyecatcher.

Hoe ga je te werk om een leuke wand te creëren?

Een muurcirkel aan de muur staat leuk. Het is ook heel leuk om muurcirkels te combineren met andere kunst of decoratie. Verschillende vormen van muurdecoratie laten de wand speciaal en speels ogen. Als je erover denkt om diverse muurcirkels aan de muur te hangen, maak dan van tevoren een plan door eerst malletjes te knippen van de muurcirkels. Je doet dit gewoon met een potlood en een stuk papier of krant.

Op die manier kan je kijken hoever de muurcirkels van elkaar moeten komen te hangen. Het is ook een goed idee als je meerdere objecten aan de muur wilt hangen. Staat het leuk, komen de maten goed uit, dan ga je met hamer en spijker aan de slag. Voor dikke muren zul je moeten boren. Daarom is het beter eerst een plan te maken en te kijken hoe het staat voordat je straks met allemaal gaten in je muur zit.


Muurcirkels op kleine wanden en muren

Een muurcirkel komt ook mooi tot zijn recht op kleine muren of wanden. Je hoeft niet langer met kleine lege wandjes te zitten want muurcirkels zijn op zo’n kleine wand echt een uitkomst. Als je aan wanddecoratie denkt, denk je al snel aan een groot stuk kunst op de muur om de ruimte op te vullen. Maar juist een combinatie van allerlei stukken kunst, groot en klein, maken de wand speels en geven een heel leuk effect. Je kan overwegen om meerdere kleine foto’s tekeningen en muurcirkels met elkaar te combineren om jouw wand een heel persoonlijke Touch te geven.

Nog een leuk idee is om de muurcirkels en eventuele andere kleine kunst in een kader aan je muur te hangen. Ook hier is het handig om met mallen eerst te kijken of alles past en hoe je het kader het beste kan invullen met de kunst. Als je de objecten in een kader hangt zal je zien dat het oogt als één groot schilderij. Op die manier kun je ook een muurcirkel buiten hangen. In een kader staat het op een kleine wand erg leuk.

Nog een tip: hang de muurcirkel en andere kunstwerken niet te hoog. Het is juist leuk het lager te hangen omdat het dan direct op ooghoogte hangt en je ervan kunt genieten als je aan de tafel of op de bank zit. Bepaal dus niet hoe het hangt in verhouding tot de muur maar op welke hoogte je zit. Het valt onder de beginnersfouten dat de kunstwerken te hoog hangen en dat is zonde. Als je vindt dat de kunst aan je muur te klein is kan je in de hoogte werken met de andere decoratie die je op wilt hangen. Op die manier maak je het geheel wat groter.

Muurcirkel buiten hangen

Je hoeft niet bang te zijn dat een muurcirkel buiten snel lelijk wordt, dat valt heel erg mee. Een kale buitenmuur leuk je op door een muurcirkel op te hangen. Combineer dit met een mooie hangplant in een mooie hangpot en je hebt direct een leuke wand gecreëerd.

Als je een leuke muurcirkel hebt gevonden dan is het leuk om er dingen om heen te hangen die ook in de print van de muurcirkel terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kleine bamboe spiegel of een ander kunststuk wat bij de muurcirkel past. Op die manier maar je echt een eigen gecreëerd stukje kunst op jouw muur. Hou het wel bij een thema want als je van alles bij elkaar hangt en het heeft niets met elkaar te maken wordt het niet mooi

Muurcirkels vind je in allerlei prints. Als jouw huis landelijk ingericht is dan zijn er beslist leuke muurcirkels te vinden die uitstekend bij jouw interieur passen. Om je een beetje een beeld en inspiratie te geven van de muurcirkels die verkrijgbaar zijn hebben wij deze voor jou alvast opgezocht.