Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wanddecoratie, waar, wat en hoe

Wanddecoratie, waar, wat en hoe

Wanddecoratie kom je in elke woning tegen, zelfs in iedere ruimte. Het hangt aan je muur en kan ook praktische functies hebben. Het belangrijkste aan wanddecoratie is dat het een decoratieve waarde heeft. Dit kan door het gebruik van kleur en materialen.

Waar gebruik je wanddecoratie voor

Wanddecoratie wordt gebruikt voor verschillende ruimtes in een woning. Vaak heeft het ook wel een beetje de functie om het er uit te laten springen. En dan doelen we op de kleur van de wand waar het op hangt. Je krijgt dan een bijzonder punt waar naar gekeken wordt wanneer men de ruimte in stapt. Het element heeft dan meteen de aandacht. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste wanddecoratie te vinden. Soms dan denk je iets gevonden te hebben maar weet je niet goed waar je het op moet hangen.

Hoe kies je de juiste wanddecoratie

Wanneer je op zoek gaat naar wanddecoratie is het goed om te weten waar je de wanddecoratie voor zoekt, voor welke ruimte het bestemd is. Voor elke ruimte in je woning kan je andere dingen kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld iets boven aan een trap wilt hangen kan je ook denken aan schilderijen die je met de trap mee laat lopen. Maar je kunt ook wel op zoek zijn naar iets voor boven de bank. Dan is het juist wel mooi dat je er een groot doek hangt misschien.

Je merkt al wel dat de plek waar de wanddecoratie komt heel erg belangrijk is in de keuze van het soort decoratie. Je houdt natuurlijk rekening met de grootte, vorm en hoeveelheid. Daarbij moet je ook denken aan kleur en materiaal. De wanddecoratie moet wel kloppen met het interieur. Je kunt dan denken aan dat het op gaat in het interieur maar het kan ook zijn dat het een eyecatcher kan zijn. Het moet altijd een geheel worden.

Wat voor soorten wanddecoratie heb je zoal

Er is natuurlijk heel veel wanddecoratie te koop. Een aantal wanddecoratie is:

• Klokken
• Wandobjecten
• Metalen wanddecoratie
• Fotolijsten
• Wandhaken
• Interieurstickers
• Glasschilderijen
• Hondentegels
• Wandrekken of plankjes
• Spiegels
• Schilderij

Er is natuurlijk heel veel keuze zoals je wel merkt. Bij DecoAction.nl hebben we natuurlijk ook een breed assortiment. De moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. Je kunt zelf er voor kiezen wat voor wanddecoratie je wilt. Het mooiste is dat het ook nog eens betaalbaar blijft maar wel juist is wat je zoekt.

Enkele wanddecoratie ideeën

Soms is het eigenlijk wel heel erg moeilijk om zelf wat ideeën te bedenken voor je interieur. Je kunt voor de traditionele wanddecoratie gaan. Je kunt dan aan een schilderij denken. Waarom zou je niet out of the box gaan? Niet een simpel schilderij maar iets met stijl, kleur en onderwerp. Het is dan misschien wel een leuk idee om een aquarel te gebruiken. Je kunt verschillende foto’s ophangen die je op een speelse manier ophangt zodat je de serieuze kant van je interieur doorbreekt.

De klok is een mogelijkheid om te gebruikten als wanddecoratie. Hier kan je veel mee variëren. En dan kan je weer denken aan de grote van de klok, ouderwets, modern, robuust of juist zacht. Dit kan je allemaal af laten hangen van je interieur.

De spiegel! Daar denk je niet meteen aan maar dat kan juist een hele mooie wanddecoratie zijn. Het is dan ook nog multifunctioneel. Het voordeel van een mooie grote spiegel in je interieur is dat het net lijkt of de ruimte veel groter is. Dat het groter lijkt komt door het weerkaatsen van het licht. Eigenlijk is dit heel erg ideaal voor een kleine woonkamer.

De muursticker of muurcirkel als wanddecoratie

Men denkt al gauw aan de kinderkamer als we het over muurstickers hebben. Maar een muursticker kan ook heel goed werken in een woonkamer of andere ruimte. Natuurlijk zijn de muurstickers voor de kinderkamer wel heel erg schattig. Je hebt ze in stripfiguren maar ook zelfs in dieren. Voor de woonkamer kan je uiteraard ook een muurcirkel nemen. Hier kan je natuurlijk ook heel erg veel mee combineren. Doordat de muurcirkels decoratief zijn, kan je er de aandacht mee trekken maar het ook op laten gaan in het totale interieur.