Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wanddecoratie, hoe pak je dat aan?

Wanddecoratie, hoe pak je dat aan?

Wanddecoratie vinden voor in je interieur is niet iets wat je zo even doet. Soms dan heb je iets gevonden wat je heel erg leuk vindt maar weet je niet waar je het neer moet hangen of hoe hoog het moet opgehangen worden. Daar kunnen we dus wel een beetje hulp bij gebruiken!

Hoe kiezen we de juiste wanddecoratie?

Wanneer je op zoek gaat naar goedkope wanddecoratie is het goed om te weten waar je de wanddecoratie wilt hebben. Je kunt wel iets nodig hebben in de kamer op een kleine wand, bovenaan de trap of in de gang. Wanneer je wat op een trap wilt hangen kan je overwegen verschillende schilderijen of foto’s schuin met de trap mee te laten lopen. Ben je nou op zoek naar iets voor boven de bank bedenk dan dat er iets groots kan hangen. Dan kan je op zoek gaan naar een groot schilderij als dat is wat je leuk vindt.

Het is heel erg belangrijk om te weten waar je de wanddecoratie wilt ophangen. Ook omdat je weet wat voor soort wanddecoratie je nodig hebt. Als je op zoek gaat denk je vaak aan de grootte, de vorm, het aantal. Maar kleur en materiaal is ook belangrijk om aan te denken. Het moet natuurlijk wel een wanddecoratie zijn wat past bij je interieur. Het kan zijn dat je wanddecoratie een eyecatcher is maar het kan ook op gaan in je interieur. Beide vormen zorgt dat het één geheel is.

De wanddecoratie als collage ophangen

Wanneer de plek waar jij de goedkope wanddecoratie wilt ophangen zich er voor verleent om er een collage op te hangen dan moet je wel bedenken wat de vorm van de collage gaat worden. Er zijn verschillende vormen van collage. Wanneer je de keuze maakt moet je rekening houden met je eigen smaak maar ook met de collage die het beste bij het interieur past. Er zijn zo ontzettend veel collages maar wel zullen er een paar benoemen:

Verschillende vormen en materialen
Wil je een spannend effect hebben dan kan je gaan voor verschillende vormen maar ook materialen. Misschien wil je beiden wel tegelijk combineren. Zo kan je fotolijstjes combineren met een doek en ansichtkaarten. Je kan er ook nog een wat planten of kandelaars tussendoor combineren.

Symmetrische collages
Wanneer je voor een symmetrische collage gaat weet je dat het super strak is. Wanneer je gaat voor een volledige symmetrische collage dan is links en rechts hetzelfde. Maar je kan ook een rechte vorm aan houden en daar mee spelen.

Vanuit het midden
Wil je meer een speelse collage dan kan je het beste vanuit het midden werken. Dan hang je één of twee grote producten in het midden en dan werk je naar buiten door steeds kleinere producten op te hangen.

Je kunt ook de keuze maken om met verschillende elementen een geheel te maken door een verbindende achtergrond te gebruiken. Zo kan je een gekleurde cirkel achter de collage hangen, een houten plaat waar je de lijst aan ophangt of een rek waar je foto’s op hangt.

Hoe hang je de collage op?

Nu je weet wat je graag wilt moet het opgehangen worden. Maar hoe? Je gaat niet zo even ergens beginnen met de kans dat het dan toch fout gaat. Dat is ook niet echt aan te raden. Het beste is dat je de collage eerst op de grond gaat uitleggen. Dan ga je op een trap of op een tafel staan en bekijk je of het ook echt is wat jij graag wilt als wanddecoratie. Wanneer het niet helemaal is wat je wilt kan je het nog schuiven en verplaatsen tot het wel is wat jij mooi vindt.

Dan ga je de krantentruc gebruiken. Je gaat kranten knippen in de grote van de wanddecoraties. Dan maak je daar een gekleurde stip op zodat je weet waar het haakje zit. Dan plak je die kranten met schilders tape of washi tape op de muur. Zo kan je zien of het ook echt zit zoals jij dat wilt. Op de plek van de gekleurde stip ga je dan een gaatje boren zodat je daar de goedkope wanddecoratie kan ophangen.