Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Metalen wanddecoratie

Metalen wanddecoratie

De industriële woonstijl komt steeds meer voor. Deze stijl kenmerkt zich in hoofdzaak door robuuste materialen als metaal en ijzer. Zo ook de industriële wanddecoratie. Het kleurgebruik is afgestemd op de robuuste uitstraling. Dus goed te combineren in de industriële woonstijl.

Industriële metalen wanddecoratie en onderhoudsvrij

Wanneer je een industrieel interieur hebt kan daar heel erg goed een metalen wanddecoratie bij passen. Deze wanddecoratie kan verschillen van zwart gecoat staal met unieke geometrische vormen maar ook een metalen schilderij. De metalen wanddecoratie is opvallend en uniek maar ook onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het simpel even af te stoffen en het materiaal blijft mooi. Het is tevens ook nog eens licht gewicht waardoor het ophangen eenvoudig is. Vaak kan dit ook nog eens met het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Metalen wanddecoratie in elke woonstijl

De metalen wanddecoratie past natuurlijk niet alleen in de industriële interieurs. Dit is heel erg goed te combineren in andere woonstijlen. Je kunt juist met metalen wanddecoratie het moderne interieur afmaken. Bij de industrieel of landelijke interieur ontbreekt de metalen wanddecoratie vaak niet. Er wordt dan ook vaak zachte en neutrale kleuren gebruikt.

Wanneer je een landelijke woonstijl hebt, kan je daar even goed metalen wanddecoratie toevoegen. Maar dit past juist heel erg goed in deze woonstijl. De metalen wanddecoratie is rustig maar dat is een landelijke woonstijl ook. Het landelijke houdt in dat er rust, ruimte en natuur naar binnen gehaald wordt. Wanneer je dan een metalen wanddecoratie neemt met dieren dan is dit juist heel erg mooi te combineren. En je haalt ook nog eens de natuur binnen.

De geschiedenis van de metaal als wanddecoratie

Het metaal is er al vanaf het begin van de beschaving. Metaal heeft zelfs veel invloed gehad op de ontwikkeling van de mens. Met metaal kan je heel erg veel doen. Zo is metaal al gebruikt voor de productie van juwelen. De wanddecoratie van metaal kopen is eigenlijk wel te vergelijken met juwelen. Het glanzende object is ook een juweel in een andere zin van het woord. Het decoreert het interieur en zorgt er voor dat het een blikvanger is.

Wat kan je doen met metaal om het tot een wanddecoratie te maken

Metaal kan je natuurlijk op verschillende manieren bewerken om er een prachtige wanddecoratie van te kunnen maken. Die manieren willen we wat meer uitlichten.

Hameren en buigen
Voor de kunstenaar er mooie wanddecoratie van gaat maken wordt het metaal eerst bewerkt door te hameren en buigen zodat het gewenste effect tot stand komt. Op deze manier metaalbewerken werd al gedaan in de oertijd. Het hameren en buigen gebeurd met behulp van een hamer, tang, aambeeld en met hitte.

Slijpen en lassen
De contouren aanbrengen is de tweede stap bij het maken van een wanddecoratie. Door te slijpen met de hand kan er fijn slijpwerk tot stand gebracht worden. Met lassen wordt er filigrane details en extra elementen toegevoegd aan de wanddecoratie. Door deze twee stappen toe te passen worden er details toegepast waardoor het een individuele stijl wordt.

Schilderen van de wanddecoratie

De wanddecoraties worden met penselen geschilderd om details aan te brengen en 3D effecten toe te passen. Door de kleuren worden de diepten van de samenstelling tot stand gebracht. Wanneer de verf goed gedroogd is kan het unieke exemplaar als woondecoratie gebruikt worden.

Metalen blikvanger op de muur

Wanneer je dus echt een blikvanger aan de muur wilt hebben in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of andere ruimtes dan is een metalen wanddecoratie altijd de juiste optie. Je kunt ze natuurlijk aanschaffen in verschillende vormen tot aan een schilderij. Zo’n mooie blikvanger kan je dus kopen als een metalen dier, metalen schilderij, een wanddecoratie met verschillende vormen en kleuren maar misschien is het ook wel een uitdaging om een autodeur als wanddecoratie te willen.

Bij decoaction.nl kan je de verschillende soorten metalen wanddecoraties scoren. Het maakt niet uit of het een landschap is, een voertuig, een dier of misschien wel figuren. Bij Decoaction.nl kan je een keuze maken in aanbod. Dit aanbod verschilt ook steeds weer omdat de aanvoer steeds wisselt. Je kunt dus voor elke ruimte wel een metalen woondecoratie vinden. Je hebt dan ineens een kamer wat anders oogt. Kom je ontdekken wat er bij Decoaction.nl allemaal is?