Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De wanddecoratie die past bij jouw en je interieur!

De wanddecoratie die past bij jouw en je interieur!

We herkennen het vast wel, je wilt eigenlijk wat andere wanddecoratie in je interieur maar komt er maar niet uit hoe je moet beginnen en waar je op moet letten. Soms kom je iets tegen wat je wel leuk vindt maar dan weet je weer niet waar je het kan neerhangen. Zullen we proberen om een handje te helpen?

De juiste wanddecoratie

Het is altijd goed om te weten waar jij de wanddecoratie wilt hebben. Dit kan natuurlijk in de kamer, op de trap, in de wc of op de slaapkamer zijn. Als je weet waar je de wanddecoratie wilt neerhangen kan je ook makkelijker op zoek gaan naar het soort wanddecoratie. Je moet dan denken aan de vorm, grootte, hoeveelheid, materiaal en de kleur. Je wilt wel een wanddecoratie die ook past bij het interieur. Je moet natuurlijk ook een keuze maken of je wilt dat de wanddecoratie een eyecatcher wordt of dat het opgenomen wordt in je interieur. Het is goed om te weten dat je wanddecoratie eigenlijk in elke ruimte kan ophangen. Zo kan een schilderij op glas in de kamer maar je kunt het ook in de slaapkamer hangen.

Hoe hang je de wanddecoratie op?

Je hebt eindelijk de keuze gemaakt wat voor jou de wanddecoratie gaat worden. Je moet het nu alleen nog ophangen. Tja, hoe ga je dat dan doen? Je kunt niet zomaar even beginnen met boren. Het is altijd goed om rekening te houden met huisdieren en kinderen. Het is dan zeker geen optie om je wanddecoratie op te hangen waar de kinderen of huisdieren bij kunnen. Hoger ophangen of ergens achter voorkomt dat er schade aan de wanddecoratie komt.

Het is natuurlijk al eeuwen bekend dat meten weten is. Je kunt het jezelf makkelijk maken door de samenstelling van de wanddecoratie op de grond uit te leggen. Zo weet je hoe je het wilt ophangen en kan je als dit nodig is ook de afmetingen opmeten.

Ga je een schilderij op glas ophangen dan is het goed dat je dat met de horizon van het schilderij op glas op ooghoogte hangt.

Tegenwoordig zijn er ook ophangsystemen die er gebruikt kunnen worden om de wanddecoratie op te hangen. Bij een schilderij op glas wordt er vaak een spiegel ophangsysteem gebruikt. Deze is geschikt voor licht materiaal in kleine en grote formaten.

Welke wanddecoratie kan je in de slaapkamer ophangen?

In de slaapkamer wil je het graag rustig houden. Er zijn natuurlijk heel erg veel soorten wanddecoratie. Het is alleen goed dat je voor een slaapkamer wel op zoek gaat naar iets dat rust uitstraalt maar dat de wanddecoratie ook bij de slaapkamer past. De wanddecoratie kan mooi zijn en simpel maar het kan ook geluiddempend werken.

Welke soorten wanddecoratie zijn er?

Wanddecoratie is er natuurlijk in allerlei maten, vormen, materialen en kleuren. Maar wanddecoratie is natuurlijk ook heel erg breed. Een wanddecoratie kan natuurlijk zelf eenvoudig gemaakt worden. Maar vaak wordt de wanddecoratie gekocht. Zo zijn er posters, foto’s, schilderijen, wandkleden, spiegels en wandplanken en wandrekken. De creatieve mensen maken zelf een wanddecoratie door een borduurlap in te lijsten, een diamond painting te maken voor de ruimte waar ze die graag willen hebben.

Een lege muur aantrekkelijk maken

Een lege muur in je huis kan erg saai zijn. De keuze maken om te beginnen met de lege muur een aantrekkelijk muur te maken kan ook erg lastig zijn. Nu kan je een muur verven of behangen maar er ook een muurdecoratie op te hangen. Wanneer je een lege muur aantrekkelijk gaat maken is goed om de balans in je interieur te houden.

Je kunt natuurlijk gaan voor een wanddecoratie. We hebben al eerder gezegd dat wanddecoratie een heel breed begrip is. Je kunt voor een schilderij op glas, een klok, verlichting kiezen maar er zijn nog veel meer keuzes. Je kunt ook gaan voor meerdere objecten bij elkaar te hangen.

Een muur hoeft natuurlijk ook niet wit te zijn. Er kan een kleurtje op die perfect past bij je interieur. En misschien dat je dan alsnog er wel voor kiest om er wanddecoratie overheen te hangen. Het kan juist dat beetje zijn waardoor jij je prettig voelt.