Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waarom zou je een windgong nemen?

Waarom zou je een windgong nemen?

Wanneer je een windgong hebt dan heeft dat iets vrolijks en mystieks. Wanneer de wind zijn werk doet komen er bepaalde klanten los. De volume van het geluid wordt bepaald door de windkracht. De windgong is eigenlijk een tuindecoratie die steeds meer te vinden is in de tuin.

Algemene informatie over de windgong

Iedereen heeft wel eens de klant van een windgong gehoord. Nu is dit natuurlijk een leuke extra in je tuin wat net een beetje extra geeft vooral wanneer de wind lekker waait. De windgong vind je ook wel in huis. Over het algemeen hangen mensen een windgong in de tuin of op het balkon. Het geluid wat er door de wind los komt is een prachtig en rustgevend geluid. Wanneer dit geluid zich laat horen kan het voor ontspanning zorgen. Een windgong is natuurlijk ook leuk om cadeau te doen. Iedereen wil toch wel een windgong in zijn tuin hebben?

Wat is een windgong eigenlijk?

De windgong wordt ook wel windorgel genoemd. Je hangt deze in de tuin of het balkon en wanneer er dan wind staat komt er een vrolijk geluidje uit. De windgong is gemaakt om bespeeld te worden door de wind. Elke windgong is uniek en anders omdat iedere windgong zijn eigen soort geluid heeft. Wanneer de wind wat harder is maakt de windgong ook veel meer geluid. En juist dat kan heel erg ontspannend en rustgevend zijn.

Het ophangen van een windgong kan eigenlijk op vele manieren. Ze kunnen op een balkon, een pergola, aan een schutting, aan een afdak en vele plekken meer in een tuin of op balkon.

Welke soorten windgongs zijn er?

Onder de windgongs zijn er drie soorten die we gaan beschrijven.

Windgong van Bamboe

Een windgong heeft Bamboe als meest voorkomende materiaal. Dit komt in hoofdzaak doordat het milieuvriendelijk en duurzaam materiaal is. De windgong van bamboe wordt ook wel Indonesische windgong genoemd. De windgong is geheel uit bamboe gemaakt en juist daardoor maakt het prachtige en sfeervolle geluiden. Over het algemeen bestaan ze uit verschillende soorten buizen en lengtes. En dat zorgt ook weer voor andere geluiden. Deze bamboe windgongs hebben weinig onderhoud nodig maar soms is het wel goed om ze eens in te smeren met bamboe olie.

Windgong van hout

Een windgong van hout is ook erg populair. Wanneer je een tuin hebt met een natuurlijke en mooie sfeer past daar natuurlijk de houten windgong goed bij. Het is dan niet een hele duurzame windgong. Hout behoort wel tot de Feng Shui. Een houten windgong maakt vaak lage klanken. Dat is dus anders als een windgong van ander materiaal.

Windgong van metaal

Wanneer je een windgong van metaal hebt is dit een klinkend materiaal. En juist klinkend materiaal zou goed werken voor ziekte, negativiteit en andere nare gedachten. De trilling van het metaal zou negatieve energie afvoeren. Metaal geeft een hoger geluid dan hout.

Tips voor de aankoop van een windgong

Wanneer je een windgong gaat aanschaffen willen we toch wel een aantal tips meegeven. Je kunt deze tips meer als een advies zien.

Soort materiaal van de windgong

Er zijn verschillende types windgongs. We hebben al verteld dat dit bamboe, hout of metaal kan zijn. Omdat ze allemaal hun eigen geluid hebben zijn ze ook uniek. Daarom is het goed om van te voren al goed na te denken wat voor geluid het moet gaan worden.

De afmetingen van de windgong

Ook de afmetingen van een windgong zijn erg verschillend. Wanneer je voor het kopen van een windgong al weet waar je die wilt gaan hangen kan je beter rekening houden met de afmetingen van de windgong en of het mooi staat op die plek. Je kunt de windgong aan een pergola hangen, aan een schutting of misschien wel aan boom.

De prijs van de windgong

De prijs van een windgong kan erg verschillend zijn. Daarom is het goed dat je van te voren bepaald hoeveel je wilt uitgeven voor een windgong. Heb jij niet echt een budget waar je rekening mee hoeft te houden maakt de keuze misschien wel een stukje makkelijker.

Ben je er nu ook aan toe om eens een kijkje te nemen op Decoaction.nl?