Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Breng de rust met een windgong

Breng de rust met een windgong

Een windgong is al eeuwen oud. Misschien is dat iets wat je niet meteen zou bedenken maar het is toch echt zo. In de prehistorie werd een windgong vooral in gebruik genomen om boze geesten en ook vogels weg te jagen. In China werd de windgong gebruikt om klimaatveranderingen en astrologische veranderingen te bepalen. Tevens was China het eerste land wat de windgong ook als decoratie in hun huizen ophing

Welke windgong kies jij?

Misschien heb je de gedachte dat een windgong maar een windgong is maar dat is toch niet helemaal waar. Er zijn zeer zeker verschillen in windgongen. Is het niet de kleur dan is het wel de grote van de windgong. Het materiaal waar een windgong van is gemaakt speelt ook een grote rol. Dit bepaalt ook tevens het geluid en de klank die de windgong heeft. Een windgong bestaat vaak uit meerdere staafjes die in een cirkel bij elkaar hangen met een bepaalde ruimte ertussen. Doordat ze door toedoen van de wind gaan bewegen komen ze tegen elkaar aan en geven dan dat typische geluid af. Niet alle windgongen bestaan per se uit staafjes alhoewel dat wel de meeste klassieke zijn. Er zijn ook windgongen die er heel anders uitzien.


De grote bepaalt

De grote van de windgong bepaalt vaak wat de klank is die de windgong geeft. Je kunt het je vast voorstellen dat een windgong die maar klein is niet zo een harde klank afgeeft. Wij bij DecoAction hebben verschillende windgongen in het assortiment. Het uiterlijk van de windgong is ook verschillend zodat er voor eenieder wat te kiezen is.

Waar hang jij hem op?

Doorgaans hang je een windgong buiten omdat hij dan door de wind gaat bewegen en de klank afgeeft die bij een windgong hoort. Toch zie je ze ook steeds vaker gewoon bij de mensen thuis binnen hangen ter decoratie. Je zult daar niet heel vaak het geluid van de windgong horen omdat daar geen wind staat. Het geluid van de windgong geeft ook een bepaalde rust af. Dat is wanneer je bijvoorbeeld heerlijk in je tuin in het zonnetje of op je balkon een boek zit te lezen met dan op de achtergrond het geluid van de windgong wel heel fijn. Je kunt je dan helemaal even ergens anders wanen en opgaan in hetgeen wat je dan aan het doen bent.

Totale ontspanning

Heerlijk is om het om je totaal te kunnen ontspannen met op de achtergrond het geluid van de windgong. Dit is ook waar ze op dit moment vaak voor gebruikt worden. Het geluid wat de windgong geeft kan helpen wanneer je bijvoorbeeld aan het mediteren bent en zorgt voor een heerlijk rustig gevoel binnenin je. Die totale ontspanning is in het leven wat wij tegenwoordig leiden wel heel erg fijn en gewenst. We lopen onszelf te vaak voorbij en dat kan weer zorgen voor stress en lichamelijke klachten. Dus neem je rust, koop een mooie windgong en ontspan even heerlijk!