Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waar zijn de emaille borden voor te gebruiken?

Waar zijn de emaille borden voor te gebruiken?

Emaille bestaat al heel erg lang, al vanuit de middeleeuwen. In die tijd gebruikten ze het voor potten, pannen, beker, gasfornuizen en kachels. Tegenwoordig wordt het voor veel meer gebruikt zoals reclameborden, huisnummer borden, attentieborden, decoratieborden.

Waar komt emaille vandaan en wat is het?

Emaille komt van het woord emailleren. Het is een toepassing die al heel oud maar wel heel erg bekend staat om een voorwerp duurzamer te maken. In Egypte werd het gebruikt om aardewerk te verstevigen. Daardoor ging het aardewerk langer mee en was er minder snel iets kapot. In de zesde eeuw voor christus is het emailleren gebruikt voor sierraden om die een stuk steviger te laten worden. En het glaswerk verstevigen werd door de Romeinen gedaan met emailleren. Daarom word emaille ook nog steeds toegepast bij mokken, borden, pannen en meer. We zijn allemaal gek van emaille omdat het duurzaam is en de nodige voordelen heeft.

De voordelen van emaille borden

Emaille ontstaat door een glaslaagje aan te brengen op een metaal soort als koper of staal. Zo wordt de kracht van metaal met de voordelen van glas gecombineerd. Je vindt in de webshop van Decoaction de nodige emaille borden. Keuze voor iedereen. De voordelen van emaille borden zijn eigenlijk wel interessant om te weten. Dit zijn de voordelen:

• Duurzaamheid: Doordat het materiaal bestand is tegen corrosie en krassen is het erg duurzaam. Ondanks dat het buitenste laagje van glas is, maakt dat juist het geheel sterk.
• Mooie en chique uitstraling: Wanneer je een product haalt wil je dat het materiaal van een goede kwaliteit is. En juist door de combinatie klasse en prachtige, nostalgische uitstraling toont het glans en gebolde effecten. Dus eigenlijk Toont Emaille.
• UV-, temperatuur-, en weerbestendig: Emaille kan ook gerust buiten gezet worden. De bescherming tegen UV straling en de temperatuur en weersbestendigheid zorgen er voor dat emaille borden ieder seizoen ook buiten kunnen hangen.
• Gemakkelijk reinigen: het reinigen van de emaille borden gaat gemakkelijk omdat de oppervlakte egaal is.
• Verkrijgbaar in verschillende kleuren: De emaille borden kan je natuurlijk in verschillende kleuren aanschaffen.
• Plezier een leven lang: Wanneer je de emaille borden goed onderhoud en schoon houdt dan weet je zeker dat je er een leven lang plezier van gaat hebben.

Waar worden de emaille borden allemaal voor gebruikt

De emaille borden worden voor heel erg veel doeleinden gebruikt. Je kan je daar bijna niets bij voorstellen maar wanneer men zegt dat het een emaille bord is kijkt men er toch wel van op. De meeste emaille borden zijn wel bekend als de plaatjes in huis van het toilet, douche, gang en zo zijn er veel meer van dat soort bordjes. Maar ze worden ook gebruikt als nummerplaatje als huisnummer of als naamplaatje aan huis zodat iedereen kan zien wie er woont. Maar daar blijft het ook weer niet bij. Zo heb je ook klokken, Thermometers, verbodsborden, borden met een tekst. Zo zijn er ook emaille borden Coca cola. Dat mooie logo die je eigenlijk overal wel kan combineren in je interieur of juist in een mancave. Eveneens als een Coca cola klok van emaille of een thermometer met het Coca cola logo.

Schoonhouden van je emaille bord

Het schoonhouden van een emaille bord is heel eenvoudig. Omdat het materiaal zo duurzaam is, is het goed beschermd tegen regen, wind maar ook zonlicht. Het zal niet snel verkleuren. Is je emaille bord vies geworden dan kun je dit gewoon met een vochtig doekje afnemen. Een sopje met schoonmaakmiddel en een doek zijn genoeg om je bord weer te laten glanzen. Droog hem af met een oude handdoek en je voorkomt eventuele tekeningen van opgedroogde druppels water.

Emaille borden zijn populair tegenwoordig

Tegenwoordig is emaille een decoratief product. Verzamelaars zijn dan ook erg dol op vintage emaille borden. Het verzamelen is in de jaren tachtig en negentig begonnen. Het is natuurlijk ook voor veel mensen een aanvulling wat helemaal bij jou past. De emaille borden worden ook gebruikt voor een café, ze dienen als reclame bord voor in de woning en op kantoor of in horecazaken.