Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Emaille verbodsborden

Emaille verbodsborden
Emaille borden zijn toe te passen in zeer veel variaties. Wat dacht je bijvoorbeeld als waarschuwingsbord dat je maar beter niet op deze oprit mag parkeren? Of misschien wel om aan te geven dat je liever niet hebt dat de hond van die voorbijganger steeds voor jouw huis poept. Maar ook als naambordje bij de deur of zelfs als huisnummer, kunnen emaille borden prima dienst doen. Ze zijn er in diverse maten, vormen en kleuren, voor ieder wat wils dus.

Wat is emaille?

Emaille is eigenlijk alleen de laag die er over de bordjes heen komt. Het is gesmolten glas dat over een ijzer bordje wordt aangebracht om zo de emaille bordjes te creëren. Emaille is een zeer geliefd product omdat hij niet alleen heel erg stevig is, het is ook glad en kan dus goed worden schoon gehouden. Doordat het uit glas wordt gewonnen geeft het een mooie glimmende laag aan het bordje en bescherm jouw afbeelding tegenweersinvloeden en zonlicht. Emaille roest niet. Ook is dit materiaal bestand tegen brand en chemicaliën. Bij borden van emaille is niet alleen het roesten uit den boze, ook verkleuren ze niet. Een bord van emaille gaat dus levenslang mee.

Hoe worden emaille borden gemaakt?

Wanneer een emaille bordje wordt gemaakt beginnen we met een stukje metaal. Deze wordt op maat gesneden en afgebakken in de oven op 800 graden. De afbeelding of tekst word kleur voor kleur aangebracht en na elke behandeling weer afgebakken. Door de speciale bewerkingstechnieken zijn de borden ideaal bescherm tegen vandalisme. Hang ze dus gerust buiten. Vandalisme kunnen ze niet buigen of bekladden met graffiti. Om deze reden worden emaille borden voor heel veel doeleinden gebruikt.

Welke afmetingen zijn er?

Emaille borden zijn er in heel veel afmetingen en vormen. Rond, vierkant, ovaal of rechthoekig. Doordat de borden in grote machines worden gesneden maakt het niet uit welk formaat er gewenst is. Deze machines snijden net zo makkelijk borden van een grote afmeting als een heleboel kleintjes tegelijk. De meest voorkomende, rechthoekige borden zijn 20x30 centimeter en bij de ronde worden degene met een doorsnee van 10 centimeter het meest verkocht.

Wat voor soort emaille borden kun je bij ons kopen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je kiest voor een emaille bord. Over het algemeen wil je de lezer iets duidelijk maken. Bijvoorbeeld hier woon ik, dit is mijn huisnummer, houd deze oprit vrij of laat uw hond ergens anders uit. Maar emaille borden worden ook vaak gebruikt als reclame borden door bedrijven om hun bier of andere drank aan te bieden. Tegenwoordig kennen we ook nog een andere toepassing. Veel bordjes van emaille bevatten een spreuk. Een lijfspreuk of een tekst die op jou van toepassing kan zijn. Erg leuk om op te hangen en doordat emaille weersbestendig is kun je deze bordjes ook buiten ophangen. Ondanks veel zonlicht blijven ze mooi en de regen of hagel heeft ook geen invloed op emaille. Zo kun je dus extra lang genieten van een mooi emaille bord!