Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waar moet je op letten als je een klok koopt

Waar moet je op letten als je een klok koopt

We hebben allemaal wel een klok in huis hangen en zelfs wel meerderen. Ondanks dat de klok het middelpunt is in het huis, wordt deze soms maar zo op een spijkertje gehangen. Maar zou het niet veel beter zijn als we daar dan ook veel meer aandacht aan zouden besteden?

De klok geeft je de tijd

Je kijkt zo vaak naar de klok dat het echt een blikvanger is. Je kijkt best vaak op de klok om te weten hoe laat het is. Je wilt op tijd op je afspraak, werk en dergelijke zijn. Het mooie van een klok is dat je het overal in je huis kan hangen waar jij een klok wilt helpen. Het is dus functioneel maar ook nog eens decoratief.


Welke klok past er bij het interieur
Er zijn natuurlijk niet alleen maar wandklokken maar veel meer verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook tafelklokjes maar er zijn ook stijlen in de klokken te verkrijgen. Als we het over kleine klokjes hebben dan denk je al snel aan wekkertjes die op batterijen werken. Deze zijn dan door hun formaat eenvoudig te verplaatsen. Daarom is het ook belangrijk om te kijken of je wel plek hebt voor een bepaalde soort klok.

Het belangrijkste wanneer je een klok wilt aanschaffen is te kijken waar je de klok wilt hebben. Is het iets wat je veelvuldig wilt gaan gebruiken dan is het verstandig om de klok zo neer te zetten of neer te hangen dat je het uit iedere hoek van de ruimte kan zien. Je kunt dit natuurlijk zelf bekijken door op verschillende plekken in de ruimte te gaan zitten en te kijken of de klok goed zichtbaar is.

De wandklokken

De wandklok heeft een toegevoegde waarde maar dit wordt nog wel eens onderschat. Het is toch wel het onderdeel waar je heel erg veel op vertrouwd. Wanneer de klok stil staat of het hangt er niet meer dan merk je pas hoe vaak je er wel niet op vertrouwd hebt. Ook als je ergens anders bent, ga je op zoek naar een klok. En dan zoek je vaak naar een wandklok. Daarom is het erg belangrijk dat de klok op een plek hangt zodat je er vanuit verschillende hoeken op kan kijken.

Daarom wat tips waar je ze het beste kan neerhangen:

• Zoek de juiste locatie
• Zorg dat het de juiste hoogte heeft
• Het moet een onderdeel van je interieur zijn

De vorm van de klok is natuurlijk ook verschillend. Een klokje rond kan goed passen in elke ruimte.

De tafelklokken

Wanneer je in een ruimte weinig plek hebt om een klok aan de muur te hangen, dan kan je een tafel klok overwegen. Vaak is dit ook wel de beste optie. Nu wil het zo zijn dat de tafelklokken er in heel veel verschillende varianten zijn. Van vintage tot minimalistische klokken maar ook klokken met een pootje. Houdt rekening bij de klokken kopen hoeveel ruimte je hebt maar ook wat er allemaal om de klok heen komt te staan. Daardoor voorkom je ook dat de hoek waar de tafelklok komt druk wordt en de aandacht wel op de tafelklok gericht is.

De koekoeksklok

Wanneer je voor een ouderwetse stijl wilt gaan is de koekoeksklok daar zeker geschikt voor. Door de koekoeksklok ga je verder terug in de tijd. Een koekoeksklok is over het algemeen van hout gemaakt, daarom past deze klok juist in een interieur met veel hout.

Analoge of digitale klok

Tegenwoordig kan je ook nog eens de keuze maken uit een analoge of digitale klok.

De analoge klok heeft over het algemeen twee wijzers en soms zelfs drie. De analoge klokken zijn er met en zonder een wijzerplaat en je kunt ook met of zonder weergave van de cijfers kiezen. Er is ook de mogelijkheid om Romeinse cijfers te nemen.

De Digitale klok heeft een display waarop door middel van cijfers de tijd aan geduid wordt. Dan is er ook nog de keuze om te kiezen voor een 12-uurs of 24-uurs weergave. En bij de digitale klok heb je dan ook nog als extra mogelijkheid dat de datum en/of temperatuur aan gegeven kan worden.