Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Waar let je op bij de aankoop van een placemat?

Waar let je op bij de aankoop van een placemat?

Vroeger lag er overal tijdens het eten een tafelkleed op tafel. Dit werd gedaan om vlekken te voorkomen en na de maaltijd was de tafel snel weer schoon. Vaak werd het tafelkleed na het eten uitgeklopt en weer opgevouwen tot een volgend gebruik.

Toch is het nog niet zo simpel om een tafelkleed goed neer te leggen. Het heeft ook nog een nadeel. Zeker bij een glad tafelblad kan het kleed gaan schuiven. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je mooie servies op de grond terecht komt en breekt.

Daarom kan je veel beter een placemat te gebruiken. Deze leg je makkelijk op tafel en je zet er gewoon je bord op. Het voordeel van een placemat is dat deze heel makkelijk schoon te maken is. Ze zijn zo opgeruimd en ze doen ook nog eens dienst als decoratie.

Wat voor placemats zijn er?

Placemats zijn er in alle soorten materialen en kleuren. Zo kan je op een heel eenvoudige manier een heel andere sfeer in je huis creëren. Kies je ervoor om een placemat te gebruiken met een kanten motief dan heb je een romantische sfeer. Lichte kleuren en rustige motieven laten je huis elegant en ongedwongen lijken.

Ga je een placemat kopen dan zal je zien dat je deze in een aantal verschillende maten tegenkomt. Ze zijn er in de maat 25-45 cm maar er zijn ook grote exemplaren van wel 70-90 cm. De meeste placemats zijn gemaakt van plastic of kunststof. Deze zijn dus ook nog duurzaam en goed voor het milieu!

Tips bij een placemat kopen

Ga je een placemat kopen dan is het verstandig om een paar dingen in de gaten te houden voordat je tot de aanschaf overgaat. Waarschijnlijk ga je vaak een placemat gebruiken. Daarom moet die natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen.

Het materiaal

Placemats zijn te koop in verschillende materialen. Ieder materiaal heeft ook weer zijn eigen voor- en nadelen.

• Papier. Dit zijn de simpelste placemats. Je ziet ze vaak in restaurants omdat ze maar een keer gebruikt kunnen worden. Ze worden ook gebruikt tijdens feestjes. Het nadeel is dat ze er goedkoop uitzien, de tafel niet goed beschermen en ze hebben een korte levensduur.
• Kunststof. Dit materiaal is heel slijtvast. In de meeste gevallen zijn deze modellen geweven. Hierdoor kan je ze gewoon in de vaatwasser schoonmaken. Ze zijn leuk als decoratie en kunnen lang meegaan.
• Stof. Dit ziet er op tafel heel gezellig uit alleen is dit materiaal niet zo makkelijk schoon te maken. Dit moet je dus echt in de wasmachine doen
• Kurk. Dit is goedkoop en ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Maar kurk is weer moeilijk schoon te maken.

De afmetingen

Bij een placemat kopen is het belangrijk om te kijken of deze het juiste formaat heeft. De gemiddelde maat is 30 x 40 cm. Hier kan je een bord en bestek is er ook nog plaats voor een glas of beker. Een placemat gebruiken doe je voor je gemak en met plezier.