Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Tips voor het maken van een legpuzzel

Tips voor het maken van een legpuzzel

Je moet jezelf een beetje zien te vermaken in deze tijden, dus ga je een leuke hobby zoeken die je ook nog eens rust en ontspanning geeft. Dan is het maken van legpuzzels een leuke bezigheid, om je de dag door te helpen. Als klein kind zal je het vast wel eens gedaan hebben, maar dat waren van die grote stukken, dat kon bijna niet misgaan. De legpuzzels die jij wil gaan maken zijn hopelijk meer dan 15 stukken, dus dan is het wel handig als je weet hoe je het beste de legpuzzels kan maken.

Puzzel kiezen

Je wil gaan beginnen met je nieuwe hobby, maar weet eigenlijk nog niet precies hoe. Een willekeurige puzzel kopen en op tafel gooien is niet de manier. Als je een beginner bent, begin dan niet gelijk met de moeilijkste of de grootste, maar begin met een wat kleinere puzzel rond de 500 stukjes en kies er één met een afbeelding die duidelijke kleurnuances laat zien. Vind je deze hobby achteraf helemaal niets, dan is er geen man overboord, want zo’n kleinere puzzel heeft je ook niet de kop gekost.

Ondergrond en opbergen

Een vlakke ondergrond is zeker aan te raden en deze hoeft niet zo heel glad te zijn, als je maar groepjes makkelijk kan verschuiven. We zeggen bewust dat de ondergrond niet te glad moet zijn, want het is verstandig om hier een losse ondergrond voor te gebruiken. Op die manier kan je de puzzel weer opruimen als je het even zat bent en dan is het niet handig als je een te gladde ondergrond hebt, waarbij de stukjes eraf glijden op het moment dat jij de plaat oppakt om de puzzel even weg te leggen. Leg je de puzzel voor een wat langere tijd weg, leg er dan even een doek overheen, zodat hij niet onder de stof komt te zitten.

Eerst sorteren

Het is verstandig als je eerst alle stukjes gaat sorteren en de meeste mensen doen dat ook wel en beginnen met he zoeken naar de stukjes die je voor de rand nodig hebt. Je kan ook een stapje verder gaan en bijvoorbeeld sorteren op kleur of soort, zoals blauwe lucht bloemen of stenen. Als je dan bijvoorbeeld bezig bent met een mooie heldere blauwe lucht, dan hoef je alleen maar de stukjes te proberen uit het stapeltje blauwe lucht. Dit scheelt je enorm veel tijd en omdat je op die manier lekker door kan gaan, blijft het leuk.

Yes, Hij is klaar!

De meeste mensen ruimen de puzzel na een paar dagen gewoon weer op in de doos, maar je kan de puzzel ook vastlijmen en op je ondergrond plakken of eventueel inlijsten. Om je puzzel te lijmen is er speciale puzzellijm in de handel, waarmee jij je puzzel eenvoudig mee kan lijmen. Wil je hem uiteindelijk op een ondergrond plakken, gebruik dan een tweede plaat, zodat je de puzzel tussen de twee platen kan leggen en eenvoudig om kan draaien en de achterkant in kan lijmen.