Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Tips om beter met je tijd om te gaan

Tips om beter met je tijd om te gaan

We hebben het allemaal druk, druk druk. Dat is tenminste wat je vaak hoort als je vraagt aan mensen hoe het met ze gaat. Er wordt vrij veel van ons gevraagd en soms lijkt het alsof we helemaal geen tijd meer hebben voor onszelf. We moeten tijd vrijmaken voor ons werk, onze familie, vrienden en niet op de laatste plaats, ons gezin. Maar wanneer hebben we nu eens echt tijd voor onszelf?

Het is juist belangrijk om ook tijd te maken voor jezelf. De dingen te doen jij echt leuk vindt. Of gewoon eens een keer helemaal niets moeten, is ook tijd vrijmaken voor jezelf. We moeten al zoveel in ons leven en de tijd tikt maar door. Stress is niet goed, het verlaagt onze levensverwachting. Dus moeten we proberen om echt tijd voor onszelf vrij te maken. Hoe kunnen we dit doen?

Hoe begin je met timemanagement?

De meeste mensen hebben een volle agenda en kunnen met moeite een gaatje vinden om even zelf iets te gaan doen. Tegen de tijd dat we alle afspraken in onze agenda hebben afgewerkt zijn we doodmoe en willen we eigenlijk alleen nog maar slapen. Het is zo belangrijk om ook tijd te maken voor jezelf want door leuke dingen te doen en even jezelf alle aandacht te geven creëer je rust in je lijf en voel je je tevreden en blij.

Een van de slimme manieren om tijd te creëren voor jezelf is om je planning goed te doen. Het beste doe je dit door in blokken te werken. Je stelt jezelf doelen voor de dag: werk, kinderen ophalen en boodschappen doen bijvoorbeeld. Je huishouden deel je ook op in blokken. Probeer je ook aan die planning te houden. Als je dan op de bank even rust kan nemen voor jezelf heb je niet het onrustige gevoel in jezelf dat je nog dingen zou moeten doen. Je komt dan nog niet echt tot rust als dat stemmetje in je hoofd maar vermanend tot je blijft spreken.

Anderen in het gezin kunnen ook een steentje bijdragen

Leer ook om dingen aan anderen over te laten. Alles zelf doen is niet nodig ook al doen soms anderen het niet zoals jij het zou doen. Laat dat een beetje los. Als je hebt besloten dat je die dag voldoende dingen hebt gedaan laat dan ook “het moeten” los en ga doen waar je zin in hebt.

Noteer de eerste week wat je zoal doet op een dag

Vind je het lastig om uit te zoeken wat je dan allemaal zo in een week tijd voor dingen te doen hebt, maak dan eerst een week een overzicht met jouw taken. Schrijf aan het einde van de dag op wat je zoal gedaan hebt en ga er dan rustig voor zitten om die taken in de volgende week beter te plannen, zodat je ook tijd overhoudt om zelf nog iets te doen wat je leuk vindt. Het is een beetje aftasten in het begin. Maar het is zeker belangrijk om hier een goed overzicht over te krijgen zodat je met een veel meer tevreden gevoel je tijd gaat indelen.

Een goede klok in huis is belangrijk. Het liefste heb je er een paar die je over het huis verdeelt zodat je goed de tijd in de gaten kan houden bij de klusjes die je moet doen. Is het zo dat je voor een bepaalde klus toch meer tijd nodig hebt plan die dan de volgende keer beter in. En vergeet niet dat jouw huis er langer staat dan dat jij leeft… een keertje iets niet afkrijgen is geen probleem. Je doet het de volgende keer gewoon anders.