Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Sparen voor de toekomst

Sparen voor de toekomst

Sparen, iedereen heeft er wel eens van gehoord en probeert het vol te houden. De een doet het op de bank en de ander heeft het liever in een spaarpot bij hem of haar thuis. Sparen doen we al van oudsher. Wanneer we het hebben over sparen dan denken we al gauw dat het alleen maar om geld gaat. Heb je er wel eens aan gedacht dat je ook andere dingen kunt sparen dan geld?

Wat sparen we allemaal?

Niet alleen maar geld wordt er gespaard maar er zijn nog veel meer dingen die gespaard kunnen worden. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld postzegels, zilveren munten of de kaartjes van de plaatselijke voetbalvereniging. We kunnen nog wel even doorgaan met het opnoemen van allerlei verschillende dingen die te sparen zijn. Die lijst is echt oneindig lang.

Misschien heb jij zelf ook wel wat gespaard of spaar jij op dit moment iets. Je kunt het ook zo gek niet bedenken of het wordt wel gespaard. Zelfs kroonkurken worden gespaard.


Waar sparen we geld voor?

Geld sparen is voor veel mensen iets heel normaals terwijl er ook echt genoeg mensen zijn die deze mogelijkheid niet hebben. We proberen het van kleins af aan al mee te geven aan onze kinderen. Ze krijgen een leuke spaarpot om daar zo nu en dan wat in te kunnen stoppen en dan te sparen voor iets wat ze graag willen hebben.
Wanneer je wat ouder wordt probeer je die trend voort te zetten maar dat lukt niet altijd. Het levensonderhoud is duur en hetgeen wat er dan als eerste aan gaat zijn je gespaarde centjes. Hartstikke jammer natuurlijk want nu blijft die leuke spaarpot die jij had gekocht leeg op het dressoir staan. Gelukkig kan het altijd nog dienen als leuke decoratie al had je dat natuurlijk heel graag anders willen zien.

We stelden net de vraag waar we zoal geld voor sparen? Als kind is dat vaak voor iets wat je graag wilt hebben aan speelgoed. Later is dat voor de vakantie waar je zo graag heen wilt gaan met een stel vrienden. Hoe ouder je wordt hoe belangrijker de dingen waarvoor je wilt gaan sparen. Woon je nog thuis? Dan zal dat in het begin zijn om de uitzet bij elkaar te sparen en daarna voor de verbouwing en inrichting van een huis. Ben je helemaal gesetteld dan verandert het spaardoel vaak weer naar bijvoorbeeld het vervangen van je auto, die gave vakantie die je graag wilt maken of het opknappen van de tuin.

Sparen voor je oude dag

Wanneer het je lukt en je daarvoor de mogelijkheid hebt is het niet verkeerd om te sparen voor je oude dag. Je wilt toch ook wanneer je ouder bent nog op een goede manier kunnen genieten van het leven en zo nu en dan eens wat leuks doen. Met een simpel aow-tje gaat dat vaak niet lukken. Het is dan fijn om nog wat achter de hand te hebben. Op welke manier je spaart dat is dan helemaal aan jou.

Sparen is in ieder geval nooit verkeerd om te doen. En zeker niet wanneer je het dan ook nog eens leuk kunt doen in de spaarpotten die wij bij DecoAction verkopen. Ze zijn niet alleen hartstikke leuk maar ook nog eens nuttig. Heb jij al gekeken in onze webshop en een keuze kunnen maken welke spaarpot jij gaat gebruiken om jezelf te kunnen voorzien van wat leuke dingen die je graag wilt hebben? Neem een mooi doel voor ogen en probeer die spaarpot maar vol te krijgen. Is hij leeg? Dan kan je weer gaan voor een volgend doel.