Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Spaarpot voor de kinderen kopen: 3 tips om ze te leren sparen

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg leren sparen. Maar, hoe krijgt u ze zover dat het leuk wordt om geld apart te zetten? Dat begint met het kopen van een nieuwe mooie spaarpot. Bijvoorbeeld een waar spaarvarken, zoals we dat kennen uit de betere verhalen en natuurlijk uit films.

Gelukkig bestaan er meer tips om kinderen aan het sparen te krijgen. We zetten er een paar op een rij, waarmee u ervoor zorgt dat de spaarpot van de kleine zo snel mogelijk vol zit en kinderen beter met geld om leren gaan.

Maak het concreet


Maak het spaardoel zo concreet mogelijk. Neem een foto van wat de kinderen ervan willen kopen en leg die in de buurt van de spaarpot. Of geef duidelijk aan hoeveel procent van het bedrag al bij elkaar is gespaard. Naarmate dat toeneemt wordt het leuker om geld in de spaarpot te doen.

Maak het vanzelfsprekend


Probeer een ‘automatisch’ moment te bedenken, om te sparen. Bijvoorbeeld bij het uitdelen van het zakgeld, waarbij een deel van het geld in de spaarpot terecht komt. Er ontstaat dan een associatie, die aangeeft dat het normaal is om periodiek te sparen. Prettig voor later, als de kinderen volwassenen zijn en het ‘normaal’ is om een deel van het verdiende inkomen apart te zetten.

Contant sparen en dan naar de bank


En zorg er ten derde voor dat het sparen uit twee verschillende stappen bestaat. Door contant geld te verzamelen en daarmee de spaarpot te vullen. Is de spaarpot vol? Breng het geld dan samen naar de bank. En laat zien dat het geld op de rekening terecht komt, om daarna opnieuw de spaarpot te gaan vullen. Op die manier ontstaat er een concreet en een hoger doel, die samen zorgen voor de ultieme motivatie om geld opzij te zetten.

Spaarpot kopen


Een spaarpot kopen voor de kinderen en op zoek naar leuke modellen? Bekijk de spaarpotten bij ons uit het assortiment. In een aantal gevallen goedkoop beschikbaar, waardoor ze ook goed geschikt zijn om cadeau te doen. Blader door de spaarpotten voor de kinderen, maak er zelf gebruik van of doe die iemand anders cadeau.