Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat kan je allemaal met de placemats doen en waar let je op bij de aankoop

Wat kan je allemaal met de placemats doen en waar let je op bij de aankoop

Een placemat wordt over het algemeen gebruikt om de tafel te beschermen tegen vuil en beschadigingen. Tegenwoordig zijn placemats ook in gebruik als decoratie. Ze zijn er in verschillende formaten, opdrukken en materialen.

De placemat

De placemat wordt ook wel onderlegger genoemd. Dit komt voort uit het feit dat je de placemat vaak gebruikt als onderlegger onder een bord om niet te knoeien op de tafel. Je kunt ook een tafelkleed nemen, deze moet je alleen helemaal uitvouwen. De placemats worden niet alleen voor de praktische kant gebruikt. Ze worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Het voordeel van een placemat is dat je ze eenvoudig kan opruimen in de kast en dat de placemats afwasbaar zijn.

Placemat voor decoratief gebruik

Het leuke met een placemat is dat je het kan combineren met de accessoires die je in je interieur hebt. Door steeds een andere kleur of soort placemat te gebruiken op de tafel heb je steeds een andere look die je maakt. Met de placemats kan je erg veel variëren van kanten motieven, verschillende kleuren of misschien wel met een opdruk of juist een effen kleur om het rustig te houden. Wanneer je de tafel erg mooi gedekt hebt, kan deze indruk brengen op je gasten.

Placemat voor praktisch gebruik

Het fijne aan een placemat is dat ze heel gemakkelijk en snel schoon te maken zijn en daarna opgeborgen kunnen worden. Een placemat neemt weinig ruimte in beslag en kan daarom zelfs in een keukenla passen. Wanneer kinderen gaan knutselen of kleuren is de placemat ook te gebruiken als knutselmat. De placemats zijn er in verschillende maten.

Welke placemat kan je het beste kopen

Een placemat is gemaakt van verschillende materialen. Zo heb je placemats plastic, kunststof en gevlochten polypropyleen. Je bent in elk geval verzekerd van een placemat die je voor langere tijd kan gebruiken en dus ook je tafel mee kan beschermen. Er zijn ook papieren placemats die je na gebruik eenvoudig weg kan gooien in de prullenbak.

Formaat van een placemat

Zoals al eerder vernoemd zijn ze te verkrijgen in verschillende maten. Wanneer je dus een placemat aanschaft let dan op het formaat er van. Voor het avondeten kan je het beste een placemat gebruiken met een afmeting van 40 x 30 cm. Er is dan voldoende ruimte om zelfs een glas drinken er op te zetten.

Placemats in verschillende materialen

De placemats zijn er in verschillende materialen, die allemaal hun eigen kenmerk hebben. De volgende materialen van placemats zijn er verkrijgbaar:

• Papieren placemats: Deze zijn goedkoop in aanschaf en vaak ook heel simpel. Ze kunnen eenmalig gebruikt worden en kunnen dan weg gegooid worden. Deze worden vaak in restaurants gebruikt.
• Gelamineerde placemats: Een gelamineerde placemat kan gemakkelijk met een vochtige doek afgenomen worden. Ze zijn ook goedkoop in aanschaf en nemen ook weinig plek in beslag wanneer je ze opruimt.
• Kunststof (polypropeen) placemats: Omdat het placemats plastic zijn ben je verzekerd van een slijtvaste kwaliteit. Over het algemeen heb je van dit materiaal geweven placemats. Het is lastig schoonmaken maar de placemats kunnen wel in een vaatwasser. Deze zijn ook erg leuk als decoratie. Ook hebben ze weinig opbergruimte nodig.
• Stoffen placemats: De stoffen placemats zien er erg mooi uit. Het onderhoud is dan wel wat lastiger. Je moet ze in de wasmachine doen wil je ze weer schoon en fris hebben. Ze hebben dan wel als voordeel dat ze leuk voor de decoratie zijn, lange levensduur hebben en dat ze weinig opbergruimte nodig hebben.
• Kurkplacemats: Dit zijn eenvoudige placemats die snel beschadigingen oplopen.
• Leren placemats: Deze placemats zien er stoer uit en te gebruiken voor decoratie. Ze zijn eenvoudig schoon te maken. Het is wel zo dat ze gevoelig zijn voor vetplekken.
• Hardboard placemats: Dit zijn stevige placemats waar hele mooie afbeeldingen op gemaakt kunnen worden. Ze zijn dan ook erg leuk als decoratie omdat ze een luxe uitstraling hebben.

De dikte van een placemat

Wanneer je een dikkere placemat hebt kan je deze verplaatsen met bord en bestek. Bij de flexibele placemats is dit weer niet mogelijk. Het is wel zodat de flexibele placemats weinig ruimte in beslag nemen.