Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Past een glasschilderij in elk interieur?

Past een glasschilderij in elk interieur?

Het glasschilderij is toch behoorlijk populair. Niet zo gek ook omdat het best een heel bijzonder schilderij is. Dit alles heeft te maken met de uitstralingen die de schilderijen hebben. Ze voegen iets toe aan je interieur waardoor ze ook nog eens een blikvanger zijn.

Een glasschilderij, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Een glasschilderij is een print die afgedrukt is op glas. Vaak is dit plexiglas. Het glasschilderij glanst heel erg waardoor de print goed tot zijn recht komt en in het oog springt. Bij aanschaf van een glas schilderij zit er vaak een ophangsysteem waardoor het eenvoudig opgehangen kan worden. Er is geen lijst nodig. In feite is het een wanddecoratie die je heel erg gemakkelijk in je interieur kan gebruiken.

Wat is er bijzonder aan een glasschilderij?

Het bijzondere aan een glasschilderij is het glanzende effect. Omdat de afbeelding diepte krijgt door het glanzende glas worden de kleuren intenser beleefd. Juist hierdoor trekt het de aandacht van de kijkers en wordt de afbeelding juist bekeken. Veel glasschilderijen hebben details wat ze kenmerken. Je ontdekt dan ook steeds weer wat nieuws aan het glasschilderij.

Welke glasschilderijen zijn er verkrijgbaar?

Er zijn heel erg veel verschillende maten, stijlen en afbeeldingen van glasschilderijen. Dat is ook de reden dat de keuze groot is bij glasschilderijen. Er is dus altijd wel een schilderij wat past bij je interieur. Omdat er ook de keuze is om een eigen print te kiezen kan je het nog beter aan je interieur aanpassen. Heb je een kleine wand waar een glasschilderij wel goed zou staan dan kan je die nemen in de maat zoals die het beste uitkomt. Ook wanneer je een blikvanger wilt hebben in je interieur is dit mogelijk.

Glasschilderij met verschillende thema’s

Op een glasschilderij kan je elk thema laten printen als je zelf wilt. Het maakt niet uit of dit een schilderij met gebouwen, vrouwen, landschappen of misschien wel met een dier. Wanneer je een dieren glasschilderij zou nemen dan heeft het een glanzende oppervlakte en sprankelende kleuren maar het geeft haar ook een karakter. Het schilderij kan natuurlijk in zwart wit uitvoering zijn maar ook in kleur.

Voor elk interieur een glasschilderij

Een glas schilderij kan in ieder interieur gebruikt worden. Er zijn natuurlijk schilderijen met moderne afbeeldingen maar je kunt ze ook verkrijgen met een blikvanger. Daardoor kunnen ze ook in ieder interieur gebruikt worden. Omdat ze door de hoogwaardige prints en het glanzende materiaal meteen in het oog springen worden ze vaak blikvangers genoemd.

Van welk materiaal zijn de glasschilderijen

De glasschilderijen zijn vaak van glas maar je hoort ook steeds vaker dat ze van plexiglas zijn. Plexiglas wordt vaak vervangen voor glas. Nu is plexiglas sterker dan glas maar ook lichter. Juist daardoor kunnen ze ook makkelijker bewerkt worden. Plexiglas is ook lichtdoorlatend.

Een print op glas heeft een mooie uitstraling. Een glas schilderij kan ook gewoon in het licht gehangen worden. Glas verkleurt niet in de zon door uv-straling. Een glasschilderij is wel zwaarder dan wanneer het van plexiglas is. Het heeft als voordeel dat het steviger hangt. Het glas is ook bestand tegen hitte en vat ook geen vlam. Het is wel wat duurder wanneer het van glas is.

De voordelen en nadelen van plexiglas en glasschilderijen

De voordelen van plexiglas zijn het zeker waard. Ze zijn lichtgewicht, gemakkelijk te bewerken, het breekt niet snel en laat veel licht door.

De nadelen van plexiglas zijn dat ze snel stof aan trekken, ze zijn krasgevoelig, er is een kans dat het verkleurd en ze kunnen makkelijk verschuiven doordat ze licht van gewicht zijn.

De voordelen van glasschilderijen is dat het een prachtige uitstraling heeft, het trekt niet krom, het blijft stabiel door het gewicht, het is krasbestendig, het is hittebestendig en kan niet branden en het is vormvast bij hoge en lage temperaturen.

De nadelen van glasschilderijen is dat ze sneller breken dan bij plexiglas, ze zijn zwaarder wat gewicht betreft en ook nog eens duurder.

Zo hebben de beide materialen hun eigen voordelen en nadelen. Het is dus maar wat voor jou het meeste weegt om tot de juiste keuze te komen.

Ben jij nu ook nieuwsgierig welke glasschilderijen we hebben bij DecoAction.nl