Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een glasschilderij, wat is dat en is dat ook iets voor jou?

Een glasschilderij, wat is dat en is dat ook iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een mooie wanddecoratie, kun je ook de overweging nemen om eens iets totaal anders te nemen dan dat je gewend bent. Wat zou je denken van een glasschilderij? Dit kan ook heel erg goed een blikvanger worden in jouw interieur.

Een glasschilderij, wat is dat?

Een glasschilderij is eigenlijk een hoge kwaliteit foto print op een stuk helder plexiglas. Het plexiglas is ook nog eens zo bewerkt dat het UV-werend is. De dikte van het plexiglas mag je dan ook zelf bepalen. Een glasschilderij heeft een aantal bijzondere dingen zoals de diepte en de glans die het over de print geeft. Kleuren en lijnen springen er dan uit. Een glasschilderij kan je in verschillende formaten en soorten verkrijgen. We hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde smaak. Zo wil de één een dier op zijn print en de volgende heeft meer met auto’s. Er is dus altijd wel iets wat bij iemand past. Je kunt er zelfs voor kiezen om een glasschilderij met meerdere luiken te nemen.

Voordelen van een glasschilderij

Een schilderij op glas heeft een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat het schilderij op glas veel diepte heeft. Het is namelijk zo dat de foto op de achterkant van het glas aangebracht wordt. Daardoor kan het ook niet beschadigen. Wat nog een voordeel is en misschien zelfs wel heel erg mooi, er komen geen krassen op het glasschilderij. Het glas wat er gebruikt wordt kan eenvoudig schoongemaakt worden zonder dat er lelijke strepen op komen. Je glas ziet er dus altijd mooi uit. Een schilderij van glas kan heel gemakkelijk op maat gemaakt worden. Wanneer jij een speciale plek hebt waar je een glas schilderij wilt ophangen dan is een op maat gemaakt schilderij toch zeker het mooist?

De mogelijkheden bij een glasschilderij

Bij een glasschilderij zijn er eigenlijk wel wat mogelijkheden. Zo kan je er voor gaan om een schilderij te kiezen die het interieur op een moderne manier decoreren. De kleuren op het glasschilderij zijn vaak intens. Gelukkig dat ze zijn beschermd. Een glas schilderij kan ook eenvoudig op maat gemaakt worden zodat je ook echt een bijzonder schilderij hebt hangen.

Voor elke stijl een glasschilderij

Wanneer je thuis komt en je interieur ook echt laat zien wie jij bent, dan weet je ook zeker dat je thuis bent. Met een glasschilderij kan je op een stijlvolle manier laten zien wie je bent. Een glas schilderij past dan ook in elk inrichting. De juiste afdruk in je glasschilderij geeft de ruimte juist dat knusse of misschien wel dat landelijke.

Een glasschilderij voor iedere ruimte

Het maakt niet uit in welke ruimte jij een glas schilderij wilt ophangen. Door het juiste glas schilderij te kiezen voor de desbetreffende ruimte krijg je meteen sfeer. Meestal wordt een glasschilderij in een woonkamer opgehangen. Daar ontvang je natuurlijk ook meestal vrienden en familie. Maar je kunt ook gerust er eentje in de gang hangen zodat je de gasten die binnenstappen meteen verwelkomt.

Hoe hang je een glasschilderij op?

Bij sommige glasschilderijen zit er een ingebouwd ophangsysteem maar soms moet je ook nog een ophangsysteem bestellen. Bij de glasschilderijen van DecoAction.nl zitten er aan de achterkant oogjes. Je hoeft dan alleen maar een schroef schuin naar beneden in de muur te maken en dan kan je het glasschilderij ophangen. Het is natuurlijk wel heel erg handig om gebruik te maken van een waterpas. Het moet toch zeker wel recht hangen?

Kan een glasschilderij ook buiten opgehangen worden?

Een glasschilderij kan zeker wel buiten opgehangen worden. Ze kunnen tegen de invloed van zonlicht. De afbeelding van het schilderij blijft dan ook mooi. Het is ook nog eens weerbestendig en watervast, dat is ook een voordeel. Wanneer je een glasschilderij open en bloot in de tuin hangt moet je het wel regelmatig schoonmaken. Heb je geen hekel aan schoonmaken dan kan je het gewoon buiten hangen. Dat het snel vies wordt dat komt doordat regen nog aardig wat viezigheid achterlaat. Wil je graag het glas schilderij buiten hangen dan kan je natuurlijk er ook voor kiezen om het onder een afdak of een overdekt balkon te hangen. Zien we je snel bij Decoaction?