Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Oliebrander, belangrijk om dit te weten!

Oliebrander, belangrijk om dit te weten!

Om een fijne sfeer in huis te creëren gebruik je een oliebrander. Je zou dan gebruik kunnen maken van de etherische olie. De olie geeft een heerlijk geurtje af waardoor het in huis lekker ruikt. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je er graag meer over weten? Twijfel niet en lees snel verder!

Wat bedoelt men met een Etherische olie brander?

Een oliebrander is eigenlijk een brander waar je een geurolie in doet. Op die manier zal je huis heerlijk ruiken maar geeft het ook een bepaalde sfeer in huis en kan zelfs ontspannend werken. Voor de brander wordt er een speciale olie gebruikt die meestal wat stroperig is maar die niet explosief en licht ontvlambaar is. Zo’n oliebrander wordt meestal een aromabrander genoemd. Maar wat is het nu precies?

Etherische olie, wat is het?

Iedereen kent wel essentiële olie. Eigenlijk is etherische olie precies hetzelfde. Allebei de oliën worden voor aromatherapie gebruikt. Bij etherische olie is het alleen wel zo, zodra het in aanraking komt met lucht zal de olie vervliegen. De olie die voor de branders gebruikt wordt bestaat ook voornamelijk uit geconcentreerde aromatische stoffen die van planten komen. Deze stoffen zijn vaak te vinden in zaden, wortels, struiken, bloemen en in hars van bomen. De aromatherapeuten beweren dat de geur die van de planten komen niet alleen maar de schadelijke invloeden verjagen van de insecten maar dat het ook goed is voor de mens.

De werking van etherische olie

Hoe Etherische oliën toegepast moeten worden weten aromatherapeuten maar al te goed. De etherische oliën kunnen dan ook op verschillende manieren worden gebruikt. Je zou daarbij kunnen denken aan massage, stomen, badderen of als geurtje voor schoonmaakmiddel. Maar in dit geval hebben we het toch echt over de etherische olie brander en het toepassen ervan. De etherische olie werkt erg goed voor de geest en het lichaam van de mens. Dat komt door de geur van de olie die dat afgeeft. Door de geur zullen de hormonale centra in de hersenen allerlei seintjes krijgen. Hierdoor kan je de stemming en de gemoedsrust wel van veranderen. Door de etherische olie kan het ook wezen dat als je ergens pijn hebt, het de pijn zal verlichten en het vocht afgevoerd wordt. Daarnaast kan je huid zich door de olie gaan verbeteren en zullen bacteriën gedood worden. Toch heeft iedere olie zijn eigen werking. Dit hangt volledig van de eigenschap af van de plant waar de olie van is gemaakt.

Hoe etherische olie gebruiken?

Niets is fijner dan te weten hoe etherische olie gebruikt kan worden. Voor ons als mensen kan het een wondermiddel wezen. Als je gebruik maakt van zuivere en pure etherische olie, zal er maar weinig nodig zijn. De olie kan namelijk op verschillende manieren worden gebruikt. Over het algemeen wordt het gebruikt voor massage olie, diffusers en compressies. Niet alleen daar wordt het voor gebruikt maar ook voor lichaamsverzorging, huidverzorging en andere soorten behandelingen.

De etherische oliën worden over het algemeen ook gebruikt voor:

• Huidverzorging en cosmetica
• Voor in plantaardige massageolie
• In de sauna
• Het inademen van de etherische olie
• Voor gebruik van aromabranders
• Voor in de was
• Als parfum
• In bad
• Voor in een aroma diffuser
• Voor biologisch en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Nu je weet hoe de etherische olie gebruikt kan worden is het nu tijd om te kijken wat de werking is van de etherische olie branders.

De juiste werking van een etherische olie brander

Een oliebrander werkt vaak alleen met een kaarsje. Toch zie je tegenwoordig steeds meer manieren om een oliebrander te laten werken. Een etherische oliebrander werkt vaak ook met een lampje. Bij de oliebrander zit een bakje die je kan vullen. Deze moet gevuld worden met water waar de etherische olie bij in wordt gedaan. Het bakje is boven de kaars of het lampje te vinden. Zodra het water warm begint te worden, zal de geur van de olie zich gaan verspreiden. Je zou een oliebrander zwart hiervoor kunnen gebruiken of een oliebrander in de gewenste vorm. Maar het zou ook zeker in een andere kleur kunnen zodat het goed in het interieur toegepast kan worden.

Verschillende kleuren etherische olie brander

Er zijn verschillende kleuren olie branders te vinden die bij ieder interieur passen. De kleur van de oliebrander maakt vaak niet uit. Wist je wel dat er ook oliebranders zijn in bepaalde vormen? Bij Decoaction.nl is de keuze reuze wat betreft de oliebranders. Je kunt met iedere oliebrander een bepaalde stijl en sfeer in huis brengen die jij graag wil. De sfeer kan je niet alleen met de vorm brengen maar ook met de geur van de olie. In bijna ieder interieur past vrijwel een oliebrander zwart. Maar dat hangt van jouw interieur af. Kijk daarom goed wat bij jou past.