Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Oliebranders, wat moet je weten hierover!

Oliebranders, wat moet je weten hierover!

Met een oliebrander kan je in huis een hele fijne en ideale sfeer brengen. Dit kun je dan doen door gebruik te maken van etherische olie. Deze olie geeft ook een geurtje af waardoor het heerlijk ruikt in je huis. Nieuwsgierig wat je er allemaal over moet weten, lees dan gauw verder!

Wat is een Etherische olie brander?

Een oliebrander is een brander waar je geurolie in kan doen waardoor je in huis een heerlijke sfeer krijgt en die ook nog eens een geur afgeeft. De olie die er gebruikt wordt in de brander is vaak wat stroperig maar is niet explosief en licht ontvlambaar. De oliebrander wordt ook wel een aromabrander genoemd.

Wat is Etherische olie?

Etherische olie is hetzelfde als essentiële olie. Ze worden dan ook allebei gebruikt voor aromatherapie. Wanneer Etherische olie in aanraking komt met lucht dan vervliegt de olie. De olie bestaat ook uit geconcentreerde aromatische stoffen van planten. Dit is vaak te vinden in zaden, bloemen, wortels, in hars van bomen en struiken. Volgens aromatherapeuten zou de geur van planten niet alleen insecten en andere schadelijke invloeden verjagen maar is het ook goed voor mensen.

Wat is de werking van etherische olie?

Hoe je etherische oliën moet toepassen weten aromatherapeuten heel erg goed. Etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden zoals voor massage, badderen, stomen en kan je er ook een schoonmaakmiddel geurtje van maken. In dit geval hebben we het over een etherische olie brander en het toepassen van etherische oliën. De etherische olie werkt voor de geest en lichaam. Door de geur die de olie afgeeft, krijgen de hormonale centra in de hersenen allemaal seintjes. Het kan zijn dat je stemming en gemoedsrust hierdoor veranderd. Het kan ook zijn dat door het gebruik van etherische olie pijn verlicht, vocht afgevoerd wordt, bacteriën doden en de huid verbeteren. Elke olie heeft dan ook zijn eigen werking maar dat is afhankelijk van de eigenschap van de plant waar de olie van gemaakt is.

Hoe etherische olie gebruiken?

Het is altijd fijn om te weten hoe etherische olie gebruiken moet. Het kan natuurlijk voor mensen een wondermiddel zijn. Bij het gebruik van zuivere en pure etherische olie is er maar weinig nodig. Etherische oliën kunnen gebruikt worden op verschillende manieren. Zo wordt het gebruikt in massage olie, compressie en diffuser. Juist daardoor kan het gebruikt worden voor lichaamsverzorging, huidverzorging maar ook voor andere soorten behandelingen.

Zo worden etherische oliën ook wel gebruikt in:

• Huidverzorging of cosmetica
• Als parfum
• In plantaardige massageolie
• In bad
• In de sauna
• Door het in te ademen
• In een aroma diffuser
• In aromabranders
• In schoonmaakmiddelen die biologisch en milieuvriendelijk zijn
• Er kan ook wat druppels bij de was in gedaan worden

Nu we weten hoe etherische olie gebruiken moet worden kijken wat de werking van de etherische olie brander kan zijn.

Hoe werkt een etherische olie brander?

Een oliebrander werkt vaak met een kaarsje, hoewel er tegenwoordig ook andere manieren zijn om een oliebrander te kunnen gebruiken zoals met een lampje. Er zit een bakje bij de oliebrander die gevuld moet worden met water waar dan de etherische olie bij in gaat. Dit bakje staat boven het kaarsje en wanneer het water warm wordt verspreid het de geur van de etherische olie. Een oliebrander zwart kan hier goed voor gebruikt worden maar een oliebrander in een andere kleur.

Wat kunnen voordelen zijn van een oliebrander?

Een oliebrander heeft ook nog een aantal voordelen die je zeker moet weten.

Een fijne sfeer in huis maken

Met een oliebrander kan je al heel erg snel een fijne sfeer in je huis brengen. Helemaal wanneer je ook nog eens een etherische olie gebruikt die bij de sfeer past. En juist door het kaarsje krijg je nog meer sfeer in je huis.

Rook- en asvrij

Met een oliebrander heb je geen rook en as in je huis. Zo kan je dus op een schone en fijne manier aroma in je huis verspreiden.

Makkelijk schoonmaken

Vaak bestaat een oliebrander uit meerdere delen. Vaak kan een enkele delen van de oliebrander ook in de vaatwasser. Het is natuurlijk ook mogelijk om alle delen afzonderlijk van elkaar schoon te maken. Zo is de oliebrander makkelijk schoon te maken.

Stijlvol

Een oliebrander kan mooi passen in het interieur. Je kunt er altijd eentje zoeken die past bij je eigen interieur. Zo kan je kiezen uit een oliebrander zwart, oliebrander wit of een andere gewenste kleur.

Oliebranders bij DecoAction.nl

Bij DecoAction.nl is de keuze reuze wat betreft oliebranders. Voor iedere interieur kan je een gepaste oliebrander vinden. Het maakt niet uit of de oliebrander zwart van kleur is of juist bewerkt. Ook zijn er oliebranders die een bepaalde vorm hebben. Zo breng je met welke oliebrander je ook kiest een mooie stijl in je interieur waardoor de sfeer nog groter wordt.