Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Muurcirkels, hoe plaats je die buiten?

Muurcirkels, hoe plaats je die buiten?

Wanneer je een muurcirkel uitkiest die je buiten kan gebruiken dan wil je graag weten hoe je die buiten kan plaatsen. Kan je ze dan ook ophangen of alleen maar neerzetten? Alles is natuurlijk mogelijk. We gaan eens kijken naar de mogelijkheden.

De muur cirkel wat is dat?

In de jaren zeventig had je vaak verschillende vormen en cirkels als wanddecoratie. Ook waren er vaak drukke prints met felle kleuren. Nu zijn de cirkels weer heel erg in. Het verschil is dat ze een stuk rustiger zijn. Tegenwoordig zijn het geen cirkels maar muur cirkels of wandcirkels genaamd. Ze zijn er in verschillende formaten, kleuren en prints. De muurcirkels kunnen geverfd worden maar ook geprint worden. Ook de materialen van de muur cirkels zijn divers. Zo zijn ze er van plexiglas, hout en aluminium. Muurcirkels zijn stevig en juist daardoor krijg je een schaduw op de wand als je ze ophangt.

De muurcirkels voor binnen en buiten

Wie denkt dat je muurcirkels alleen maar binnen kan gebruiken heeft het mis. De muur cirkels zijn er ook om buiten op te hangen of neer te zetten. Natuurlijk is een muur cirkel voor in huis erg mooi maar wanneer je deze buiten hangt geeft dit ook een mooie sfeer. Het is een aanvulling voor je tuin. Wanneer je tuin, balkon of dakterras wat sfeer kan gebruiken zijn de muurcirkels dus een leuke aanvulling. De muurcirkels zijn ook nog eens hip.

Combineren van muurcirkels

Wanneer je muurcirkels buiten gaat gebruiken kun je deze goed combineren. Dit kan door middel van verschillende grote maar ook van kleur. Omdat iedere muurcirkel uniek is maar je ze ook uniek kunt maken door een eigen print er op te laten maken, personaliseer je ze. Drie muurcirkels van drie verschillende formaten bij elkaar geeft een mooi en sfeervol uiterlijk.

De buitenboel opfleuren met een muurcirkel

Het maakt niet uit of je de tuin, balkon, overkapping of dakterras wilt opfleuren. Met een muur cirkel kan je dit goed doen en fleur je de boel lekker op. Helemaal als je kale muren hebt en deze wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Je kunt ook leuke dingen ophangen bij de muurcirkels die weer terugkomen in de muurcirkels, bijvoorbeeld een bamboe spiegel.

Je moet er rekening mee houden dat een muurcirkel voor binnen niet buiten kan neerhangen. Dit komt omdat de muur cirkel voor binnen verkleurt. De muurcirkels speciaal voor buiten verkleuren niet en kunnen er tegen als er wat weersomstandigheden zijn. De buiten muurcirkel kan schoongemaakt worden met een vochtige doek. Wanneer dit regelmatig gebeurd kan er een lange tijd genoten worden van de muurcirkel. Gebruik nooit een hogedrukspuit, agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes op een muur cirkel. Hierdoor beschadigt de print van de cirkel.

Hoe kan je een muur cirkel ophangen

Een muurcirkel wordt over het algemeen opgehangen. Voor het ophangen zijn er verschillende ophangmethodes:

• Een plaatje
• Ophangsysteem voor schilderijen
• Met een afstandshouder
• Met dubbelzijdig tape
• Met Tesa

Wanneer er een afstandshouder gebruikt wordt, dan hangt de muurcirkel stukje van de muur. De afstandhouders zijn er waarbij je een gaatje moet boren in de muur, maar ze zijn er ook met zij grip houders. De afstandhouders zijn vaak van RVS. Bij houten muurcirkels zitten vaak tandhangers.

Welke stijl van muurcirkel zou jij kiezen?

Welke stijl je ook kiest, het hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer je het lastig vindt om een keuze te maken kan je altijd inspiratie opdoen bij andere muurcirkels. Je kunt ook de kleur aanhouden die er op je balkon, overkapping of dakterras is. En met die kleur kan je veel kanten op wat betreft de print. Misschien ben jij wel meer van de teksten? Dit is natuurlijk ook een optie.

Twijfel je aan de grote van de muurcirkel dan kan je altijd een mal maken van karton en deze op de plek houden waar je de muurcirkel wilt hangen. Je weet dan meteen of je het juiste formaat hebt. Ook wanneer je meerdere muurcirkels bij elkaar wilt hangen is deze manier van mallen gebruiken een optie.