Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De muurcirkel als vervanger van een schilderij

De muurcirkel als vervanger van een schilderij

Tegenwoordig zijn er veel wanddecoraties. Een schilderij en een foto zijn iets wat veel als wanddecoratie gebruikt wordt. Tegenwoordig heb je de muurcirkels die steeds populairder worden. Deze muurcirkels kunnen een afbeelding hebben of een foto.

Wat is een muurcirkel?

Vroeger was de wanddecoratie vaak drukke prints en kleuren, verschillende vormen van patronen en de cirkels was erg populair in de jaren zeventig. Tegenwoordig zijn de cirkels ook weer populair, ze zijn nu een stuk rustiger. Ze worden ook wel wandcirkels of muur cirkel genoemd. Deze muur cirkels kan je vinden in verschillende soorten, afmetingen en verschillende afdrukken. Een muur cirkel kun je zelf schilderen maar ook er zelf wat op te laten printen. Ze zijn er in verschillende materialen. Je kunt denken aan plexiglas, hout of aluminium. Doordat ze stevig zijn komt er een schaduw op de muur als je ze ophangt. De muurcirkel is er ook om buiten de boel lekker op te fleuren.

Een muurcirkel kan je overal toepassen

Zoals we al even noemden zijn de ronde vormen helemaal populair. Je vindt ronde spiegels, een rond vloerkleed of een ronde tafel. De ronde wanddecoratie mag niet ontbreken. De muur cirkel is daar geschikt voor. Het is eens wat anders als een schilderij, canvas doek, poster of een foto in lijst. Het maakt niet uit waar je de muurcirkel hangt omdat je het over kan neerhangen. Je vindt ze in de woonkamer, slaapkamer of de hal.

Wanneer je een muur cirkel wilt die past in de ruimte kan je de grootte aanpassen. Wil je een blikvanger op een grote wand, dan neem je een grotere muurcirkel. Een XXL formaat. Het is een optie om een set van verschillende formaten met cirkels op de muur te hangen. Daar kan je met de verschillende formaten veel veranderingen aanbrengen in de bewuste ruimte.

Welke muurcirkels zijn er allemaal

Iedereen heeft zijn eigen smaak en dat geldt ook voor de muurcirkels. Daarom zijn deze er in verschillende muurcirkels te verkrijgen. Nu denk je aan een afbeelding maar er zijn meer soorten:

• Muurcirkels voor binnen
• Muurcirkels voor buiten
• Muurcirkel met een eigen gekozen foto
• Muurcirkel met een leuke tekst
• Bedrijfsmuurcirkels
• Muurcirkels voor de kinderkamer
• Muurcirkels in thema’s

Nu kun je zien dat je de muurcirkel in verschillende ruimtes en thema’s kunt verkrijgen. Het is maar wat jou smaak is en voor welke soort ruimte je ze wilt hebben. Zelfs voor een bedrijfsruimte zijn er met cirkels.

Kan de muurcirkel alleen opgehangen worden of ook neergezet?

Een muurcirkel hang je natuurlijk op. Het is ook mogelijk om een cirkel op een kast, tafeltje of dressoir neer te zetten. De muurcirkels kunnen met een speciale staander ook ergens neergezet worden. Als je de juiste staander hebt bij de muur cirkel ben je er verzekerd van dat het ook niet omvalt.

Wanneer je een muurcirkel wilt ophangen kan dit met meerdere methodes:

• Ophangsysteem met een plaatje
• Schilderij ophangsysteem
• Afstandshouders
• Dubbelzijdig tape
• Met Tesa

Met een afstandshouder hangt een muur cirkel een stukje van de muur waardoor je de schaduw krijgt. Je kunt ook afstandshouders verkrijgen waarbij je een gaatje in de muur moet boren. Ook is het mogelijk om ze op te hangen met een zij griphouder. De afstandhouders zijn over het algemeen van RVS. Een houten muurcirkel heeft er vaak een tandhanger bijgeleverd.

Je kunt de muurcirkels ook als zelfklevend behang verkrijgen, dan moet de muur glad gestukt is.

De muurcirkel om buiten op te fleuren

Wanneer je de tuin, het balkon of een dakterras wilt opfleuren kan je een muurcirkel gebruiken. Je kunt niet iedere muurcirkel gebruiken voor buiten. Een muurcirkel voor binnen verkleurt buiten. Wanneer je een buiten muurcirkel kiest kan dit eenvoudig schoongemaakt worden met een vochtige/natte doek. Doe dit regelmatig dan kan je er lang genoten worden van de muurcirkel. Het is geen goed idee om een hoge druk spuit, agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes te gebruiken voor het schoonmaken, de print beschadigt dan.