Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Met een legpuzzel een moment voor je zelf

Met een legpuzzel een moment voor je zelf

Iedereen herkent het vast wel dat we door alle drukte in ons leven vergeten om even lekker de tijd voor ons zelf te nemen. Tijd is goud hoor je veel mensen zeggen, maar tijd voor jezelf hoor je daarom veel te weinig. Af en toe een momentje voor je zelf pakken met een legpuzzel is een goed idee.

Een moment voor jezelf

Je moet natuurlijk heel erg goed voor jezelf zorgen. Juist door een momentje voor jezelf te nemen kom je tot rust. Juist doordat je dan tot rust komt en daar weer ontspannen van bent zit je ook veel lekkerder in je vel. Dit heeft natuurlijk niet alleen effect op je zelf maar ook op de mensen in je omgeving. Je kunt natuurlijk op vele manieren een momentje voor jezelf nemen maar met de koude en natte wintermaanden is het dan juist wel heel erg lekker om dat thuis te doen met een mooie legpuzzel, een muziekje op de achtergrond en wat lekkers erbij.

Door een legpuzzel te maken voel jij je beter en ontspannen. Daarbij komt dat puzzelen er ook voor zorgt dat je geest gestimuleerd wordt om tot rust te komen. Je komt door het zoeken naar de juiste puzzel stukjes in een meditatieve staat terecht. In feite is puzzelen een soort van Mindfulnes!

Puzzelen is mindfulness

In Nederland is zeventien procent van de beroepsbevolking die last heeft van burn out klachten of symptomen. Daarom is het ook heel erg belangrijk om de dagelijkse activiteiten af te wisselen door wat ontspanning te nemen. Dit kunnen diverse activiteiten zijn en daar is een legpuzzel maken er eentje van.

Er is een onderzoek geweest waarbij er aan getoond is dat puzzelen de nieuwe mindfulness is. Een puzzel activeert je hersenactiviteit en het zorgt er ook voor dat je je ontspant. Het zoeken naar een puzzelstukje zorgt er voor dat je geest gestimuleerd wordt om tot rust te komen. Je stressmanagement wordt er beter door, je zelfvertrouwen wordt groter en het leidt tot productiviteit.

Wanneer je een puzzel maakt krijgt je zelfvertrouwen een boost door het stofje dopamine. Dit geluk stofje is een belangrijke rol bij het beloningssysteem in je hersenen. Wanneer er een puzzelstukje gevonden wordt krijgen we een ontzettend groot blijdschapsgevoel. Daardoor wil je graag de puzzel afmaken en ook nog weer een nieuwe maken.

Wat doet puzzelen met ons

Wanneer je veel puzzelt dan brengt dit bij ons best nog veel te weeg. En dit is alleen maar goed voor ieder mens.

• Puzzelen verbeterd je geheugen
• Door te puzzelen ga je probleem oplossend denken
• Door het puzzelen wordt je fijne motoriek ook ontwikkeld
• Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost door puzzelen
• Puzzelen zorgt er voor dat je een momentje voor jezelf neemt en ontspant.

Legpuzzels in soorten en maten

De legpuzzels heb je tegenwoordig in heel veel verschillende soorten en maten. Je kunt ook nog eens voor heel erg veel verschillende afbeeldingen kiezen. Meestal kiest een beginner die voor het eerst een legpuzzel gaat maken voor vijfhonderd stukjes. Dit lijkt een stukje veiliger. Maar eenmaal aan het puzzelen dan komt er de drang om steeds moeilijkere puzzels te willen maken. Zo heb je legpuzzels in de volgende mogelijkheden:

• Puzzels van 1000 stukjes
• Puzzels van 1500 stukjes
• Puzzels van 2000 stukjes
• Puzzels van 3000 stukjes
• Puzzels van 4000 stukjes

Maar tegenwoordig is er veel meer soorten puzzels. Er zijn zelfs puzzels die niet de standaard vorm hebben maar waarbij je juist op zoek moet naar andere vormen van de puzzelstukjes om de legpuzzel te kunnen maken. Nu zijn er ook 3D puzzels waarbij je bijvoorbeeld een gebouw in elkaar puzzelt. Maar er zijn ook houten puzzels die je nadat je hem hebt gemaakt nog eens kan schilderen.

Waar kan je de legpuzzels kopen

Legpuzzels kan je eigenlijk wel bij veel fysieke winkels kopen. Je hebt dan natuurlijk ook nog eens de keuze uit verschillende puzzels. Maar je kunt ook een legpuzzel online bestellen. Zo hebben wij bij Decoaction.nl ook de nodige puzzels in verschillende soorten en maten. Zo zijn er puzzels te kiezen vanaf vijfhonderd tot vierduizend stukjes. Er zijn ook verschillende afbeeldingen. Zien we je snel eens bij Decoaction.nl