Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Legpuzzels de bezigheid van deze tijd

Legpuzzels de bezigheid van deze tijd

De legpuzzel is toch zeker wel een van de meest leuke bezigheden in deze tijden. Vooral in de donkere maanden is het een aangename bezigheid. Maar uiteraard kan het ook op een regenachtige avond in de zomer. Ontspanning is altijd welkom!

Welke grootte of afbeelding ga je kiezen

Aangezien de legpuzzels er in heel erg veel stukjes te verkrijgen zijn moet je eerst de keuze maken uit hoeveel stukjes je puzzel mag bestaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon op de afbeelding van de puzzel af gaan. Per slot van rekening zijn er ook ontzettend veel afbeeldingen van puzzels. Bij de natuur puzzels weet je dat er altijd wel verwarring ontstaat over het water en de lucht. Want, welke hoort bij de lucht en welke bij het water.

Uit hoeveel stukjes kan een puzzel bestaan

Je hebt natuurlijk puzzels voor jong en oud en je kunt dus wel nagaan dan er dus puzzels zijn die bestaan uit vier stukjes maar ook stukjes tot wel tweeënveertig duizend stukjes. Maar als je dan jezelf de vraag stelt welk aantal de meeste populair zijn dan kunnen we je daar wel een antwoord op geven. De puzzels 1000 stukjes en de puzzels 500 stukjes zijn toch wel de meest populaire.

Welke soorten puzzels zijn er

Er zijn ontzettend veel puzzels. Zo heb je natuurlijk de puzzels 1000 stukjes en de puzzels 500 stukjes maar je hebt ook puzzels met grote puzzelstukken. Maar zo zijn er ook bijvoorbeeld 3-D puzzels. Ook met de 3D puzzels kun je uren heel erg veel plezier hebben. Deze puzzels zijn over het algemeen van triplex gemaakt. Het leuke van de 3D puzzels is dat je ze na het maken ook nog eens decoratie kan gebruiken in je interieur. Je kunt een 3d puzzel ook maken als een gebouw, voertuig of andere figuren. Zo heb je ook nog eens de puzzelbal, Enigmatic mystery puzzels, escape room puzzels, de krypt puzzel, vormen puzzel en wasgij puzzel. Je merkt, keuze genoeg!

Thema’s van de puzzels

Wanneer je op zoek gaat naar een puzzel is het best heel erg leuk om het thema al te weten voor je er eentje gaat uitzoeken. Er zijn natuurlijk ontzettend veel thema’s en alleen al door al die thema’s te lopen om te kijken wat voor mooie puzzels er zijn maakt je bijna gierig. De diversiteit is ook heel erg groot. Zo heb je ze van rustgevende landschappen tot filmpuzzels. Ach, je kan het niet zo gek bedenken.

Hoe ga ik aan een puzzel beginnen

Het belangrijkste als je aan een puzzel begint is het sorteren van de puzzel. En het sorteren kan je dan ook weer verdelen. Je kunt in elk geval de kant stukjes apart houden. En dan nog eens zes groepjes maken die je op kleur sorteert. Die zes groepjes kan je dan sorteren op afbeelding en/of figuurtjes. De zes groepjes met puzzelstukjes kan je verdelen in sorteerbakken, dienbladen of andere handige manieren om de stukjes te bewaren.

De volgende stap die je kunt maken is dat als er binnen de groep stukjes aan elkaar passen kan je die alvast aan elkaar leggen. Daarna kan je de hoekstukjes leggen en dan de rand aansluitend. Wanneer je dan verder wilt gaan kan je overwegen om een figuur of afbeelding te leggen die dicht aan de rand ligt. En van daaruit ga je de puzzel verder maken. Vooral bij de puzzels 1000 stukjes en de puzzels 500 stukjes kun je met deze volgorde behoorlijk wat tijd winnen. Er zijn per mens verschillende manieren die werken wanneer je aan een puzzel gaat werken. Iedereen heeft zo zijn eigen werkmethode.

Wat ga je doen als de puzzel af is

Er zijn eigenlijk wel heel erg veel manieren wat je kunt doen met je puzzel als die af is. Enkele daarvan zijn de volgende:

• De puzzel afbreken en in de doos terug doen en puzzels verzamelen, ruilen, later nog eens maken of verkopen
• Een puzzel kan je ook inlijsten met of zonder te lijmen
• De puzzel kan je ook ophangen zonder een lijst
• Je laat de puzzel een aantal dagen liggen en dan berg je hem op en ga je aan een nieuwe beginnen