Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Lekker potten voor later

Lekker potten voor later

Vreemde titel vind je niet? Toch is het helemaal niet raar om te potten voor latere tijden. Potten wil zeggen sparen. Je kunt natuurlijk op de bank sparen, wat zo zijn voordelen heeft, maar je kunt ook sparen in een spaarpot. Vroeger werd er gespaard in een oude sok die ze dan vaak onder het matras verstopten. Die tijden zijn veranderd alhoewel er misschien nog steeds wel mensen zijn die sparen in een oude sok gewoon omdat ze dan fijn vinden of een traditie voort willen zetten.

Kinderen sparen graag thuis

Je weet natuurlijk wel dat kinderen soms nog wel eens wat toegestopt krijgen van opa en oma of van tante en oom. Dit willen ze dan natuurlijk op een leuke manier bewaren. Daar zijn de spaarpotten van DecoAction prima geschikt voor. In het assortiment zijn echt spaarpotten in allerlei vormen te vinden. Van een auto tot een kikker en nog veel meer leuke ontwerpen.


Spaarpotten niet alleen voor kinderen

We zeggen nu wel zo leuk dat kinderen graag sparen op een leuke manier maar dat geld natuurlijk niet alleen voor kinderen. Ook wij volwassenen vinden het leuk om ergens een spaarpotje voor te maken en dat op een decoratieve manier neer te zetten. Daarom zijn er ook voor ons een behoorlijk aantal leuke spaarpotten te verkrijgen. Van zoet tot stoer en alles wat daartussen zit.

Ben jij bijvoorbeeld gek op motor rijden dan hebben wij van DecoAction daar de perfecte spaarpot van Harley Davidson van. Heb je toch liever een varkentje op de kast staan? Dan kan dit natuurlijk ook. Er zijn echt vele verschillende vormen te verkrijgen.

Waar komt het woord spaarvarken vandaan?

Het is ooit begonnen met het woordje spaarvarken, maar waar komt dat nu eigenlijk vandaan? We moeten dan heel ver teruggaan in de tijd. Er zijn namelijk een tweetal verklaringen voor het woord. Vroeger gebruikte ze in het oud-Engels de term pygg voor het woordje klei. Dit waren destijds uit klei vervaardigde potjes die gebruikt werden om er muntjes in te bewaren wat gebruikt werd als spaargeld. In de middeleeuwen werden deze potjes bekend onder de naam pygg bank. Als je dit dus letterlijk gaat vertalen staat er eigenlijk kleibank.

Door het veranderen van de taal werd dit woord door de mensen verbasterd naar het woord piggy bank. Dit is dan weer letterlijk vertaald varkensbank of spaarvarken. Het grappige van het hele verhaal is dat het kleipotje ook steeds meer op een varken ging lijken. Zo werd het woord spaarvarken dus eigenlijk geboren.

Een appeltje voor de dorst

Vroeger werd er niet gesproken over een appeltje voor de dorst maar een varkentje voor de dorst. Dit komt omdat een varken in sommige landen als betaalmiddel werd gebruikt en ook best veel waard was. Het komt nu op dit moment in sommige derde wereldlanden nog voor dat ze een varken als betaalmiddel gebruiken. Ook dit is een soort van spaarvarken want ze zorgen dat het varken alle etensresten die er zijn opeet zodat het lekker vet is tegen de tijd dat het geslacht moet gaan worden. Met dit vlees wat van het varken wordt dan een flinke voorraad aan vlees aangelegd om weer een tijdje mee door te kunnen.

Het varkentje bij jou thuis

Zoals je nu hebt kunnen lezen bestaat het spaarvarken al een lange tijd. Het wordt dus tijd dat het ook bij jou in huis komt te staan zodat jij snel je kleingeld ergens in kwijt kunt als je dat in je zakken terug hebt gevonden. Jij kunt jouw spaarvarken heel gemakkelijk gaan bestellen bij DecoAction op de site.