Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Led verlichting dimmen, kan dat?

Led verlichting dimmen, kan dat?

Heb jij ook de energiezuinige ledverlichting in huis? Zo niet lees dan even mee, want met een dimmer kun je er zelfs nog meer voordeel uit halen! Het is zeker mogelijk LED verlichting te dimmen. Dit is alleen jammer genoeg niet mogelijk bij iedere LED-lamp, zodoende is het raadzaam om op te letten bij het aanschaffen van een LED-lamp of dit vermeld staat. Dit hoort wel zo te zijn! In bijna alle gevallen heb je een LED-dimmer nodig om jouw LED-lamp te dimmen.

Led Dimmer

Spijtig genoeg kun je niet bij elke LED-lamp alle dimmers gebruiken. voor de oude varianten heb je weer andere dimmers nodig dan voor een LED-lamp. Een LED-lamp kan niet in combinatie worden gebruikt met een standaard dimmer switch, dit omdat het onmogelijk is de LED-lamp hiermee te dimmen. Zodoende heeft een lamp zijn eigen speciale elektronische dimmer nodig om je licht te kunnen dimmen.

Voordelen van licht dimmen

Led verlichting dimmen heeft veel voordelen. Namelijk:
• Het is verstandig een een LED-dimmer aan te schaffen omdat deze ervoor kan zorgen dat je led-lamp een langere levensduur heeft.
• Je kunt meer sfeer creëren omdat de dimmer het heldere licht van je LED-lamp veel warmer maakt.
• Geldbesparing is altijd goed. Zet je lamp op een lager pitje en bespaar. Dit omdat je minder elektriciteit gebruikt.

Let op bij de aanschaf van een dimmer

Een veel voorkomend misverstand die de wereld uit geholpen dient te worden, is dat iedere LED-lamp gedimd kan worden met een LED-dimmer. In de realiteit is het juist zo dat de stuurcircuit ontworpen dient te worden met het oog op dimmen. Zo doende is het echt van belang lampen te kiezen, die door de fabrikant als dimbaar wordt omschreven. Aanrader is om bij de aanschaf van een lamp hier dus heel goed op te letten!

Let Op!

Als je LED-lamp aangesloten is op een dimmer kan het voorkomen dat deze gaat knipperen dit kan komen doordat de LED-lamp op een standaard dimmer is aangesloten. Soms kan het ook zo zijn dat de driver in de dimmer defect is of de lamp gewoon niet dimbaar is.

Belasting van je verlichting

Er wordt gesproken van een minimale en maximale belasting, omdat LED-dimmers alleen binnen een bepaald belastingbereik werken. De vermelding hiervan kun je altijd terugvinden in het gegevensblad of bij de product omschrijving. Door je Led-lamp alleen in de aangegeven wattagebereik aan te sluiten op de dimmer, voorkom je dat jij deze overschrijdt. Het is mooi te weten, als het voorkomt dat de minimale belasting onderschreden wordt, dat de LED-lamp waarschijnlijk donker blijft, echter zal bij overbelasting waarschijnlijk sprake zijn van een doorgeslagen zekering. Neem het zekere voor onzekere en zorg ervoor dat je altijd de LED-dimmer dat bij je dimbare led-lamp past aanschaft!