Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Wat is ledverlichting

Wat is ledverlichting

Het feit dat LED-lampen niet afhankelijk zijn van warmte om hun licht te produceren, betekent dat ze koeler en veel energiezuiniger zijn dan een gloeilamp. Led-verlichting biedt daarom verschillende voordelen in vergelijking met traditionele oplossingen.

Wat zijn de voordelen van led-lampen?

• Energiezuinig: LED-lampen verliezen lang niet zoveel energie aan warmte als gloeilampen, dus je krijgt hetzelfde licht met minder wattage.
• Veiligheid: LED's bevatten geen kwik zoals andere lampen of fluorescentielampen.
• Duurzaam: gaan tot 50.000 uur mee, terwijl gloeilampen na 1.000 tot 2.000 uur opbranden en spaarlampen na ongeveer 15.000 uur.
• Dimbaar: deze lampen kunnen worden aangepast met dimmers met LED-classificatie om de verlichting in je ruimte te verbeteren.
• Vervagen langzaam: hoewel veel lampen in een oogwenk opbranden, vervagen LED's langzaam, waardoor je extra tijd heeft om een ​​nieuwe lamp te zoeken.

LED-lampen behoren tot de meest efficiënte verlichtingsoplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn en deze ontwerpen worden alleen maar veelzijdiger en betaalbaarder.

Kun je LED-lampen in gewone verlichtingsarmaturen plaatsen?

Ja, je kunt LED-lampen in gewone verlichtingsarmaturen plaatsen. Dit omvat armaturen die eerder gloeilampen of spaarlampen hebben gebruikt. Led-lampen zijn immers bedoeld om oude gloeilampenontwerpen te vervangen die minder energiezuinig zijn. Zorg ervoor dat je een LED-lamp kiest met een basis, vorm en wattage die compatibel is met het armatuur. Omdat LED-lampen in elk mogelijk ontwerp worden gemaakt, moet het gemakkelijk zijn om de juiste pasvorm voor je lamp of kroonluchter te vinden.


Let op de wattage

Veel mensen zijn in de war als het om de wattage gaat. Ze denken dat ze een led-lamp moeten gebruiken met exact hetzelfde wattage als een gloeilamp of spaarlamp. Dit is echter niet het geval. LED-lampen gebruiken minder watt dan andere ontwerpen om een ​​vergelijkbare lichtopbrengst te produceren. Een LED-lamp van 10 watt kan bijvoorbeeld dezelfde lichtopbrengst produceren als een gloeilamp van 60 watt. Dit is een goede zaak, want het betekent dat led-lampen veel minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te creëren. Dus als je een oude gloeilamp vervangt door een moderne ledlamp, ga je voor een lager wattage.

Hoe lang gaan led-lampen mee?

De gemiddelde levensduur van een ledlamp is 25.000 uur. Dit is veel langer dan de gemiddelde levensduur van een gloeilamp (1.000 uur) en de gemiddelde levensduur van een spaarlamp (10.000 uur). LED-lampen zijn niet alleen het meest energiezuinige ontwerp, ze zijn ook het meest duurzaam en langdurig. Hoewel led-lampen duurder zijn in aanschaf dan hun tegenhangers met gloeilampen en spaarlampen, zijn ze op de lange termijn zelfs kosteneffectiever, omdat ze langer meegaan en minder energie verbruiken.