Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een landelijk interieur, wat kan je daar bij voorstellen?

Een landelijk interieur, wat kan je daar bij voorstellen?

In Nederland komt het landelijke interieur veel voor. Dit interieur geeft een warme, gemoedelijke en gezellige sfeer zodat je huis een echt thuis wordt. Door landelijke woonaccessoires toe te voegen aan je huis krijg je nog meer sfeer.

Wat is een landelijk interieur?

We zien allemaal wel eens een woonstijl wat ons erg aantrekt. Vaak weet je dan niet tot welke categorie het thuishoort. Er zijn ook wel heel erg veel interieurstijlen maar in Nederland is het landelijke interieur stijl toch wel erg populair. Nu reist vast de vraag “maar hoe herken ik een landelijk interieur?”. Enkele kenmerken zijn:

• De meubels hebben vaak een ruwe of geschuurde afwerking
• De bankstellen comfortabel en van stof en hebben afgeronde vormen
• Het heeft basistinten zoals wit, verschillende grijstinten en bruin tinten, groen, taupe
• De bedden zijn van smeedijzer of hout. De sprei wat er op ligt is vaak gebloemd of gehaakt

Wanneer je een landelijk interieur wilt hebben dan combineer je landelijke meubels met landelijke woondecoratie. Door de woonaccessoires toe te voegen, krijg je een huiselijk en sfeervol huis.

Kenmerken van een landelijk interieur

Het landelijke interieur heeft toch wel wat kenmerken. We willen daar eens wat duidelijkheid in geven zodat het toegepast kan worden in je eigen interieur.

• Materialen: De materialen bij het landelijke interieur zijn over het algemeen natuurlijke materialen. Zo kan je denken aan steen, hout, linnen, riet, wol en andere materialen. De materialen kan je over het algemeen vinden in de vorm van een houten of stenen vloer. Ook de meubels hebben de materialen, bijvoorbeeld een houten tafel. Wat betreft de accessoires kan je denken aan een houten fruitschaal. Zo wordt er ook wel een rieten mand gebruikt als accessoires.
• Kleuren: Het kenmerk kleur voor een landelijk interieur zijn de natuurlijke tinten. De kleuren wit, verschillende grijs- en bruintinten, taupe, zwart, donkergroen en donkerblauw komen veel terug in het landelijke interieur. Pasteltinten willen ook nog wel eens voor komen maar de felle kleuren bijna niet. Door de natuurlijke tinten te gebruiken komt er rust in het interieur.
• Meubels: De meubels zijn over het algemeen groot en robuust. De eettafel heeft vaak grote stoelen of de eettafel is van hout met een houten bankje. Een bank is groot waar je ook lekker in weg kan zakken met veel kussens en een plaid. De vormen van de meubels zijn vaak rond.
• Accessoires: In een landelijk interieur worden accessores veel gebruikt. Er komt een warme uitstraling door het gebruik van accessoires. Een aantal accessoires kunnen zijn: spiegels, vazen, servies, potten van aardewerk maar ook een houten bijzettafeltje.

In welke ruimtes kun je de landelijke stijl toepassen

De landelijke stijl kunnen in het hele huis toegepast worden. Het maakt niet uit of het een woonkamer, keuken, slaapkamer of douche is. Wanneer je dit in meerdere ruimtes doet maak je een sfeervol huis. Enkele voorbeelden zijn:

• Woonkamer: Wanneer je de woonkamer in landelijke stijl hebt is het daar knus en gezellig. Het nodigt uit om lekker op de grote bank te kruipen met een dekentje over en in de kussen te duiken.
• Keuken: Een leefkeuken is wat goed past bij de landelijke stijl. Elke keuken kan ingericht worden met de landelijke stijl. Het keukengerei mag gezien worden als decoratie. Een pan die aan de muur hangt boven het fornuis of een vergiet die aan de muur hangt. Een houten keuken is bij deze woonstijl het mooist in combinatie met een werkblad van natuursteen of graniet.
• Slaapkamer: Het middelpunt van de slaapkamer is het bed wat van hout is. Voor een authentieke landelijke sfeer worden er vaak oude luiken gebruikt als hoofdbord voor het bed. De vloer is meestal van hout. De accessoires in de slaapkamer verschillen van rieten manden, schapenvachten en wollen dekens.
• Badkamer: Over het algemeen is een houten lambrisering van een derde hoogte erg typerend. Verder vind je in de badkamer een vrijstaand bad en bijpassende accessoires.

Wanneer je dus op zoek bent naar accessoires voor de landelijke stijl in je huis kan je bij DecoAction.nl zeker een slag slaan. Zo kan je denken aan een rieten mand, Bronskleurige beeldjes, pannen, kannen, een prachtige koekoeksklok voor aan de muur.