Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Laat zien wie er woont met de leukste naambordjes

Laat zien wie er woont met de leukste naambordjes

Wanneer je een naambordje aan je deur wilt heb je daar natuurlijk heel erg veel keuze in. Er keuze in Materiaal maar ook in kleur, grootte en vorm. Zelfs het lettertype kan je een keuze maken uit verschillende. Wil jij ook wel eens op zoek naar een passend naambordje?

Naambordjes, wat is er allemaal van bekend?

Naambordjes zijn al eeuwen oud. Ze zijn er ook in heel veel verschillende maten en met of zonder afbeelding. Tegenwoordig heb je keus uit heel veel verschillende designs en ontwerpen en kan je ze zelfs aan laten passen naar eigen smaak of er je eigen ontwerp op laten zetten. Zo kan je zelf je naambord uitzoeken in dezelfde stijl als dat je huis is. Wanneer je een heel modern huis hebt dan wil je ook een modern naambordje. Een naambordje is een keuze die heel persoonlijk is maar wanneer je er eentje kiest, wil je daar wel de juiste keuze in maken zodat het past bij je woning.

Welke materialen worden er gebruikt voor naambordjes

Naambordjes worden uit heel erg veel verschillende materialen gemaakt. Uiteraard zijn er een aantal materialen wat eigenlijk wel populair is. Dit zijn de volgende materialen: Rvs, aluminium, plexiglas, emaille, leisteen, hout, natuursteen, messing, kunststof, glas en beton. Het is ook mogelijk om materialen met elkaar te combineren. Zo kan je denken aan een mix van glas en roestvrijstaal. Door een ruim aanbod aan naambordjes is er voor elk wat wils.

Zelf een naambord ontwerpen

Wanneer je een origineel naambord zou willen dan kan je natuurlijk het ook zelf ontwerpen. Je hebt dan een naambordje die niemand anders heeft. Het geeft een persoonlijk tintje aan jouw voordeur. Het hoeft dan niet om het ontwerp alleen te gaan maar ook de kleur, het lettertype, afbeelding en tekst kun je er zelf bij kiezen. Het is het overwegen waard om het huisnummer dan ook op het naambord te zetten. Het nadeel is dat je het dan alleen kan gebruiken zolang op hetzelfde adres blijft wonen.

Het onderhoud van een naambordje

Als je een naambordje hebt hangen aan je huis wil je natuurlijk dat het blijvend goed leesbaar is. Daarom is het altijd goed om te weten hoe je een naambordje moet onderhouden. Er zijn altijd wel wat onderhoud tips om een naambordje mooi te houden. Zo kan je bij een RVS naambordje het onderhouden met een industriële RVS reiniger en met een beetje slaolie. Wanneer je heen kunststof naambordje hebt dan kan je deze heel goed onderhouden met een sopje zonder schuurmiddel. Wanneer je een naambord van natuursteen hebt kan je deze met een zachte zeep en wat water afnemen.

Welke voordelen heeft een naambordje

Wanneer je een naambordje bij de deur hebt hangen dan heeft dit natuurlijk ook een aantal voordelen:

• Het geeft de buitenkant van je woning een huiselijke
• Het naambordje kan gepersonaliseerd worden
• De postbode weet altijd jouw huis te vinden
• De hulpverlening kan eenvoudig jouw huis vinden
• De buurt weet wie er in de woning woont
• Wanneer je een naambordje zelf ontwerpt dan bepaal je zelf welk materiaal, kleur, lettertype en dergelijke

Zitten er voorwaarden aan een naambordje

Aan een naambordje ophangen zit wel een paar voorwaarden aan vast. Wanneer je een naambordje ophangt dan is er de voorwaarde dat het huisnummer ook zichtbaar is voor iedereen. Juist dan kan bijvoorbeeld hulpverlening snel een eenvoudig je huis vinden. Wanneer je een huisnummer aan je woning wilt hebben dan is er een voorwaarde waaraan voldaan moet worden. Wanneer je een naambordje uit één vlak gaat bestellen dan is het belangrijk dat de volgende eisen aan voldaan worden:

• Het moet twaalf bij twaalf millimeter zijn
• De afmeting van de cijfers moet minimaal achtentachtig millimeter zijn
• Het contrast moet duidelijk zichtbaar zijn

Wanneer er alleen een huisnummer opgehangen wordt moet deze minimaal twaalf centimeter hoog zijn. Het mag altijd wat groter zijn.

Bij de nieuwbouw woningen zorgt een gemeente vaak voor een huisnummerplaatje die dan bevestigd wordt door de aannemer. Deze worden op een hoogte gehangen van één meter vijf en zeventig en maximaal op tweeënhalve meter hoog gehangen. Natuurlijk moeten deze hoogten ook aangehouden als je zelf een naamplaatje ophangt.