Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Welke kleur past bij mijn huis?

Welke kleur past bij mijn huis?
Soms wil je even iets anders, een andere stijl of een hele andere uitstraling in de woonkamer. Wanner je neutrale wanden en meubels hebt kun je al snel een hele andere uitstraling krijgen door je accessoires te vervangen voor andere in een andere kleur. Haal bijvoorbeeld alle rode accessoires weg en voeg geel met groen toe. Je zult zien dat je direct een ander interieur krijgt!

Kleuren bepalen je stemming

Kleuren kunnen heel erg goed je stemming bepalen. Je zult vast wel eens opgemerkt hebben dat mensen die in een donkere periode zitten en een schilderij maken, heel veel donkere kleuren gebruiken. Zwart, donkerpaars en grijs. Zo kunnen kleuren heel veel voor je interieur doen, maar ook voor jou! Elke kleur heeft een bepaalde betekenis en kan een specifieke emotie oproepen. Alhoewel dat niet voor iedereen hoeft op te gaan, zullen veel mensen zich er toch wel in herkennen. Kies dus bewust voor een bepaalde kleur of laat een andere kleur zeker buiten de deur.

Haal nog meer kleur in huis

Wanneer je het aandurft kun je ook prima 1 wand een afwijkende kleur geven. Het is vooral heel mooi om dan accessoires te zoeken die dezelfde kleur als de wand hebben en deze elders in de kamer te laten terug komen. Met een klein likje verf kan je zo een hele andere uitstraling geven aan je huis.

Welke kleur met ik kiezen?

Het is erg lastig om voor een buitenstaander aan te geven welke kleur bij jou past. Hierbij moet je vooral op je gevoel af gaan. Om je op weg te helpen zetten wij vast wat kleuren en hun betekenis op een rijtje:

Zwart

Zwart symboliseert kracht, is beschermend maar ook mysterieus. Zwart is vooral een hele goede kleur om andere kleuren te ondersteunen.

Wit

Wit staat symbool voor vrijheid, licht, inspiratie en onschuld. Maar ook eenvoud past prima bij wit. De kleur wit geeft je ruimte en laat andere kleuren nog beter tot zijn recht komen. Combineer dus gerust met andere, opvallende kleuren.

Roze

De kleur roze staat voor romantiek, zachtheid en zorgzaamheid. Het is een perfecte kleur voor de slaapkamer of tienerkamer.

Blauw

Blauw is rust, steun en oneindigheid. Blauw kan de concentratie bevorderen. Ook op het denkvermogen kan de kleur blauw een grote invloed hebben. Blauw in de werkkamer kan dus zeer bevorderend zijn.

Groen

Bij groen denkt bijna iedereen wel aan de natuur. De kleur groen geeft vertrouwen en balans in gevoel en emotie. Groen kun je prima toepassen in de slaapkamer, woonkamer en badkamer.

Rood

Rood weer erg veel gebruikt in huis. Rood staat dan ook voor passie, doorzettingsvermogen en energie. Rood kan in elke kamer in huis.

Paars

Wie kiest voor paars of lila kiest voor evenwicht, kracht en ontspanning. De kleur paars heeft iets mysterieus en daardoor kan het prima in de slaapkamer. Paars kan heel mooi gecombineerd worden met zwart of wit en daardoor prima ook in de woonkamer.

Geel

Een kleur wat steeds vaker gebruikt word en prima te combineren is met groen, is de kleur geel. De kleur geel doet ons denken aan de zon. Hij staat voor zelfvertrouwen, optimisme en positiviteit. Gele muren kunnen prima in de kinderkamer of werkkamer, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld groen in de woonkamer.

Bruin

Tot slot hebben we nog de kleur bruin. Bruin wordt vaak geassocieerd met de aarde, een mooie kleur dus die niet opdringerig is en natuurlijk overkomt. Bruin is sfeervol en geeft evenwicht en rust in ons hoofd.