Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Verlichting in je huis, hoe kies je de beste verlichting?

Verlichting in je huis, hoe kies je de beste verlichting?

Bij een (nieuw) interieur hoort verlichting. Leuk om te gaan snuffelen tussen alle mogelijkheden, maar hoe vindt je nu de verlichting die bij je past? De meeste mensen vinden het toch wel lastig om een weloverwogen besluit te nemen als het gaat om verlichting. Op Decoaction hebben wij heel veel verschillende lampen voor je verzameld, maar welke is nu het meest geschikt voor jou?

Wat voor lamp heb je nodig?

Voor je op zoek gaat naar een nieuwe lamp is het allereerst van belang wat voor lamp je zoekt. Dient de lamp te worden opgehangen boven de tafel f komt hij op de grond te staan, een staande lamp dus. Wil je de lamp aan de muur hangen, een wandlamp dus, of komt hij op een kastje te staan? Wanneer je weet wat voor lamp je zoekt heb je de eerste stap al genomen en kun je al een hele boel lampen aan de kant schuiven en gerichter gaan zoeken.




Welke functie heeft de lamp?

Er zijn verschillende soorten lampen, voor aan het plafond, aan de wand of staande lampen. Wat belangrijk is bij de keuze van een nieuwe lamp is dat je weet welke functie de lamp gaat krijgen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een lamp voor bij de bank en lees je daar ook regelmatig een goed boek? Kies dan voor een lamp die te dimmen is of met een extra leeslampje. Zo heb je altijd een goed licht wanneer je jouw boek tevoorschijn haalt. Zo kun je de keuze maken uit een lamp die meer sfeerverlichting voort brengt of voor een lamp die er voor zorgt dat je een helder licht hebt. Net wat de functie van de lamp gaat zijn.

Houd rekening met je interieur

Wanneer je een keuze gaat maken tussen de vele lampen die er verkrijgbaar zijn, is het ook belangrijk om rekening te houden met je interieur. Een moderne lamp staan natuurlijk niet in een romantisch interieur. Kies dan voor een lamp die een romantische uitstraling heeft. Ook de kleuren van je interieur en de lamp moeten natuurlijk matchen. Gelukkig zijn er ook heel veel lampen met een neutrale kleur verkrijgbaar zoals zwart, zilver, staal en wit.

Spaarlamp of ledverlichting?

Ook voor in de lamp heb je tegenwoordig veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een witte fitting, welke een helder licht geeft. Maar ook een gele fitting is mogelijk, deze geeft een zachter licht, erg prettig als de lamp als sfeerverlichting wordt gebruikt. Verder kennen we natuurlijk allemaal de spaarlamp, maar we kunnen ook kiezen voor ledverlichting. Een spaarlamp gaat tot 15 jaar mee, een ledverlichting kan tot 20 jaar mee gaan. Daarnaast gebruikt de ledverlichting tot 90% minder stroom dan een halogeenlamp of gloeilamp. Dus wellicht wat duurder in aanschaf maar veel meer voordelen op langere termijn. Let er bij de aankoop wel goed op waar de lamp voor gaat worden gebruikt, hoeveel maximale wattage je lamp kan hebben en of de lamp kan worden gedimd, ja of nee. Niet elke fitting is te dimmen.