Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een kleine kamer er groter uit laten zien met deze 4 tips!

Een kleine kamer er groter uit laten zien met deze 4 tips!

Wanneer jij een nieuw huis of een nieuw appartement hebt gekocht dan wordt het uiteraard tijd om goed na te denken over de inrichting van de ruimte. Ondanks dat het wellicht de woonplek van jouw dromen is kan het toch zo zijn dat een aantal kamers wat aan de kleine kant zijn. Bij kleinere ruimtes is het uiteraard van belang dat jij extra zorgvuldig nadenkt over de inrichting. Immers, jij wilt alles in de kamer hebben staan wat jij nodig hebt zonder dat de kamer een opberghok lijkt. Gelukkig zijn er vele aspecten waarmee jij kunt spelen tijdens de inrichting van jouw kamer en die er ook nog eens voor kunnen zorgen dat de ruimte groter lijkt dan dat hij is! Met deze 4 tips laat jij ook de kleinste ruimte in jouw huis er groot en gezellig uit zien.

1. Focus op het gebruik van verticale ruimte.

Als jouw kamer of woonkamer klein aanvoelt of simpelweg gewoon klein is, dan is het belangrijk dat jij gebruik maakt van alle verticale ruimte die jij hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lange hoge kast of een boekenplank aan de muur. Ook kun je extra ruimte overhouden door bijvoorbeeld je televisie op te hangen aan de muur in plaats van deze op een tv-meubel te plaatsen.

2. Het gaat om het gevoel.

Elke kamer in huis moet natuurlijk goed en gezellig aanvoelen. Met decoratieve accessoires bereik je dat al snel. Maar heb jij bijvoorbeeld een kleine woonkamer? Dan hoeft dit het warme huiselijke gevoel echt niet in de weg te staan! In een kamer gaat het erom dat er ruimte is voor ontspanning en amusement. Zet dus niet te veel kastjes in jouw kamer maar kies juist voor een lekkere bank of grote fauteuils. Op deze manier zorg je ervoor dat jij ook in de kleinste ruimten van jouw huis lekker kunt ontspannen.


3. Versier met spiegels.

Het gebruik van spiegels is een oude maar zeer goed werkende tip voor als jij de kamer groter wil laten lijken dan dat hij eigenlijk is. Door een spiegel in de ruimte te plaatsen voelt de kamer groter aan. Daarnaast reflecteert een spiegel ook nog eens licht waardoor jouw ruimte gelijk een extra lichtbron heeft. Een grote spiegel op de wand is dus zeker een aanrader wanneer jij een kleine kamer in jouw huis hebt.

4. Gebruik neutrale kleuren verf.

Wanneer jij meer sfeer aan wilt brengen in een kleine kamer dan is het uiteraard leuk om de muren, vloeren of plafonds in een warme kleur te schilderen. Echter, gebruik dan wel een neutrale kleur waar wellicht een warme tint in verwerkt zit. Door een harde kleur te kiezen zal de ruimte misschien wel warm aanvoelen, maar zal deze ook gelijk een stuk kleiner aanvoelen. Kies daarom voor een neutrale tint zoals heel licht beige. Lichte neutrale tinten reflecteren namelijk het licht waardoor de kamer groter lijkt en kalm aanvoelt. De harde warme kleuren kun jij op hun beurt weer terug laten komen in de decoratieve items die jij in de kamer plaatst.