Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Je woonkamer aankleden, waar denk je aan?

Je woonkamer aankleden, waar denk je aan?

Een woonkamer aankleden is best heel erg leuk om te doen maar het kan ook een hele uitdaging zijn. Je moet er wel achter komen wat er goed in je woonkamer past. Dat is niet iets wat je zo even doet. Alleen meubels zijn niet voldoende. Je wilt er toch wel wat details aan toevoegen?

De woonkamer leuk aankleden

Wanneer je het interieur voor je woonkamer al helemaal hebt gekozen dan moeten de details nog toegevoegd worden. Dan ga je op zoek naar de juiste woondecoratie die ook echt past bij het interieur en de inrichting van de woonkamer. Wanneer je dan op zoek gaat naar decoratie woonkamer is het goed om een aantal punten in de gaten te houden. Deze punten zijn stijl, kleuren, vormen en uiteraard het totale plaatje.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je thuis voelt in je woonkamer. Houdt ook altijd rekening met je partner. Daarom is de persoonlijke smaak ook erg belangrijk om in het oog te houden.

De details in de woonkamer

Wanneer je een bank, salontafel en een tv hebt die naar je zin zijn dan is dat prima. Maar er moet wel details toegevoegd worden in je kamer. Als dit niet gebeurd heb je vaak een kille en lege kamer. Je kunt natuurlijk altijd kussens, een kleed of leuke vaasjes op de vensterbank zetten. Je kunt natuurlijk nog veel meer verschillende details toevoegen maar houdt er wel rekening mee dat als het teveel is dat dit soms te druk kan worden. Vaak krijg je dan een soort van chaos wat niet echt werkt.

Het is in elk geval zeker dat je wat woonaccessoires moet toevoegen om echt een verschil te merken maar er ook een thuis gevoel aan te geven. Zo kan je natuurlijk ook wanddecoratie toevoegen.

Wanddecoratie wat is dat?

Eigenlijk zegt de naam het al, het is decoratie wat je aan de wand kan hangen. En die wanddecoratie kan dan ook nog eens een praktische functie hebben. Maar de wanddecoratie is vooral bedoeld als decoratief doeleinde. En wanneer je de juiste kleur en materiaal gebruikt kan dit juist net dat stukje sfeer aan geven. Wanddecoratie wordt ook wel muurdecoratie genoemd.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van wanddecoratie

Wanneer je op zoek gaat naar wanddecoratie moet je een keuze maken en dan is het wel handig om te weten waar je dan een beetje rekening mee moet houden. Daarom wat eigenschappen die jou daar bij kunnen helpen:

Grootte: Houdt altijd de grootte van de wanddecoratie in de gaten. De grootte van de wanddecoratie hoeft niet altijd de juiste keuze te zijn. Misschien is het wel te groot of te klein. Houdt in elk geval rekening met het interieur. Als je groot woont zijn kleine elementen niet echt een optie. Dan kan je beter voor een wanddecoratie gaan die indruk maakt. Een grotere wanddecoratie dus. En wanneer je klein woont zorg er dan voor dat het niet te vol lijkt.
Kleuren: Wanneer je meubels als een bepaalde kleur hebben houdt er bij de wanddecoratie dan ook rekening mee dat het op een bepaalde manier terug komt. Je kunt dan kiezen voor een mooi contrast maar je kunt de kleuren ook bij elkaar laten passen. Wanneer je de wanddecoratie er uit laat springen, kan je voor een fellere kleur kiezen. Wanneer je het rustig en netjes wilt houden kies dan voor tinten die ook dezelfde kleur hebben.
Materialen: De materialen bepalen grotendeels de uitstraling van de wanddecoratie. Zo zorgt hout voor een bepaalde warme sfeer en metaal of staal geeft een stoere en koele sfeer. Kunststof en stof geven een warme en gezellige sfeer. Je kunt natuurlijk ook er voor gaan om te combineren zodat je een fijne balans krijgt in je interieur.
Stijl: Houdt altijd je interieur in de gaten. Wanneer je een landelijke stijl hebt dan probeer je daar ook je wanddecoratie op aan te passen.

Verschillende wanddecoratie

Er zijn ontzettend veel verschillende wanddecoraties waar je voor kan gaan. Bij decoaction.nl hebben we een mooi aantal producten:

• Klokken
• Teksttegels
• Fotolijsten
• Glasschilderijen
• Interieurstickers
• Wandhaken
• Wandobjecten
• Wanddecoratie
• Schilderijen

Er is dus meer dan genoeg te kiezen voor de juiste sfeer.