Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Je interieur afmaken met een wandklok

Je interieur afmaken met een wandklok

De klok is toch wel een item wat eigenlijk het meest gebruikt is. De klok komt dan ook in elke ruimte in het huis voor. Wanneer je wakker wordt kijk je waarschijnlijk het eerst naar de klok. Iedereen kijkt over de dag verdeeld toch best vaak naar de klok om de tijd te weten. De keus voor de juiste klok maken is dan best moeilijk.

De klok vinden die bij je interieur past

Eigenlijk hoort een klok in ieder huis te zitten. Het is alleen de grote vraag welke klok er in jouw interieur past. Nu veranderen de interieurtrends natuurlijk heel erg veel. Maar het assortiment aan klokken is er ook best wel heel erg veel. En zou dus altijd wel een klok zijn die past bij je interieur. Klokken zijn er van verschillende materialen en kleuren. Juist dat maakt het dat een klok wel in ieder interieur past. Zo is de industriële wandklok goed te combineren in verschillende interieurs. In een strak interieur is een industriële wandklok al gauw een blikvanger. Een grote wandklok met grove wijzers past dan juist weer goed in een industrieel interieur.

Wanneer je op zoek gaat naar een wandklok voor in je interieur moet je eerst weten waar je de klok wilt gaan hangen. Het is natuurlijk wel zo handig dat je de klok vanuit veel hoeken in de kamer kan zien. Daarom is het misschien wel een goed idee om op verschillende plekken te gaan zitten om zo te zien waar je de klok op elke plek goed kan zien.

De wandklok als decoratie

Wanneer er een lege muur in je huis is en daar zou een prachtige klok hangen dan is dat natuurlijk een mooie decoratie. Ga je dan op zoek naar een wandklok dan merk je dat er een grote keuze aan wandklokken is. De meeste wandklokken hang je op met maar één ophangpunt. Daardoor kan je ze ook op veel plekken hangen. Het maakt niet uit of je een kleine klok boven de deur hangt of een industriële wandklok neemt. De wandklok past vaak in elk interieur. Dit is natuurlijk omdat er heel erg veel verschillende wandklokken zijn. Wandklokken

Verschillende formaten wandklokken

Wandklokken zijn er in verschillende formaten. Vanaf zestig centimeter wordt een klok al snel als groot gezien. Is de klok een kleiner formaat dan kan dit ook zeker wel een blikvanger worden in de ruimte. Natuurlijk is het prachtig wanneer je een grote kale wand hebt dat je daar ook een mooie grote klok kan ophangen. Ook dat kan dus een blikvanger zijn. Het is wel het beste dat een klok de ruimte krijgt. Een wandklok komt dan ook tot zijn recht.

Industriële wandklok

Wanneer je een industriële wandklok neemt dan kan je deze heel goed zijn werk laten doen als blikvanger. Vaak hebben deze klokken dat stukken van het radarwerk laten zien. Dit geeft vaak een klassieke basis. De Industriële klokken hebben vaak romeinse getallen. Klassiek en modern passen goed samen.

De bewegende onderdelen bij een industriële wandklok

In een industrieel interieur wordt de wandklok gebruikt als aandachtstrekker. Het uurwerk in een klok zorgt er voor dat de wijzers worden aangedreven met een grote precisie. Het uurwerk bevat een kleine elektromotor die meerdere tandwielen aanstuurt zodat de wijzers tegelijk aangedreven worden. De tandwielen waren vroeger veel groter, tegenwoordig zijn ze heel erg klein en worden heel precies gemaakt door de moderne techniek en machines die we hebben. Bij de industriële wandklokken zijn de bewegende tandwielen vaak zelfstandig draaiend. Vaak zie je bij de industriële wandklokken tandwielen die als decoratie dienen. Ze worden vaak aangedreven door een aparte motor. Het uurwerk wat de wijzers laat bewegen heeft een aparte motor.

Het onderscheid van de industriële wandklok wat betreft uitstraling en materiaalgebruik

De industriële klok is anders als de gewone klokken. Ze onderscheiden zich wat betreft uitstraling, materiaalgebruik en formaat. Veel klokken hebben een industrieel uiterlijk. Zo worden de grote industriële klokken gebruikt in grote ruimtes, kantines, wachtruimtes en meerdere grote ruimtes. Het materiaal is vaak net iets anders, ze bestaan over het algemeen uit metaal. Er zijn ook wel houten industriële klokken die dan gecombineerd worden met metaal. Een veel voorkomende combinatie is dat.