Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Is een klok een goede investering of tijdverspilling

Is een klok een goede investering of tijdverspilling

In elk huishouden is een klok onmisbaar. Wanneer de klok precies ontstaan is zijn de meningen nog verdeeld. In de prehistorie werd er met de zonnewijzer gewerkt als voorloper van de klok. Tegenwoordig zijn er heel erg veel klokken die goed passen bij het interieur.

Wat voor klok neem je bij jouw interieur

Het is natuurlijk maar waar jij een klok voor in je interieur hangt. Misschien wil je wel een klok omdat je dan altijd de tijd kan aflezen. Dan is natuurlijk een hele simpele klok al meer dan genoeg. Je kunt ook een klok in je interieur willen omdat je juist het interieur wilt versterken. Dan kan de klok nuttig en stijlvol zijn. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende klokken en iedereen heeft een andere smaak.

Verschillende soorten klokken

Klokken hebben verschillende functies maar kunnen ook verschillen wat betreft prijs. Zo zijn er een aantal klokken dat veel gebruikt worden zijn:

Wandklokken: De wandklok past in bijna ieder interieur omdat er veel verschillende wandklokken zijn. De verschillende soorten zijn rond, vierkant, ovaal, met cijfers met Romeinse cijfers en in allerlei kleuren. Het mooiste komt de wandklok uit als het voldoende ruimte heeft.
Tafelklokken: Wanneer je weinig ruimte hebt aan de muur is dit een mooie variant omdat het vaak een kleinere klok is wat makkelijker ergens bij geplaatst kan worden. Ze worden zelfs gebruikt als accessoire op een kast of tv meubel bijvoorbeeld. Hier zijn ook verschillende vormen, maten en stijlen van waardoor het in elk interieur wel past.
• Staande klokken: Deze klokken worden over het algemeen gebruikt in de oudere interieurstijl gebruikt. Ze worden over het algemeen alleen nog in de oudere stijl gemaakt. Ook is de kleur van de staande klok vaak hetzelfde als de rest van de meubels. Je hebt dan een interieur dat één geheel is.
• Kalender Klokken: Deze klokken zijn vaak net iets groter dan de tafelklok. Ze geven daarbij ook de datum, maand en jaartal vaak aan. De kalenderklok is veel te verkrijgen maar wordt niet zo vaak gebruikt omdat ze meer bij een moderne stijl passen.
• Koekoeksklokken: De koekoeksklok past erg goed in de ouderwetse stijl. Ze komen veel voor in de interieurs waar veel hout verwerkt is. Ze zijn vaak van hout gemaakt en komen daardoor ook beter tot het recht in de oudere stijl.

Een grote wandklok in het interieur

Wanneer je een grote wandklok in je interieur hebt hangen, kan je natuurlijk heel erg goed de tijd aflezen. Maar weet je wel dat het ook een design object is? Wanneer je dus een lege wand bij het interieur wilt betrekken dan is een grote opvallende wandklok daar juist heel mooi voor. Het is toch ook wel erg hip op het moment. Het maakt dan ook niet uit welke inrichting je hebt, het past altijd wel en geeft de juiste sfeer.

Waar kan je de klok het beste ophangen

Een klok kan je het beste boven een bank, kast of tafel hangen. Dit is vaak een centrale plek in de woonkamer. Je wilt de klok wel snel in het zicht hebben. Je kunt dan de tijd heel erg snel zien. Het is wel belangrijk dat de klok dan op ooghoogte hangt. Soms past dat niet bij het interieur, en moet je dan toch van de ooghoogte afwijken. Je moet er ook rekening mee houden dat de klok niet groter is dan de objecten er om heen.

Wanneer de klok boven de bank gehangen wordt kan je niet gauw de klok in een ogenblik zien. Je moet je vaak al draaien op de bank om de tijd te kunnen zien. Het is dan wel weer verder goed te zien vanuit andere hoeken in de kamer

Boven een dressoir is dan wel weer een hele goede plek voor klokken. Alles wat op het dressoir staat haalt het meer omhoog. De klok moet natuurlijk niet te groot zijn waardoor het dressoir in het niet valt.

Waar let je op bij het ophangen

Wanneer je een klok ophangt is het goed op de volgende punten te letten:

• Zoek een goede locatie
• Het moet op de juiste hoogte hangen
• Het moet onderdeel van het interieur zijn