Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Is het een goede investering of tijdverspilling om een klok in je interieur te hebben?

Is het een goede investering of tijdverspilling om een klok in je interieur te hebben?

Een klok is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De een leeft met de tijd en dan is een klok zeker wel iets wat er aanwezig moet zijn in het interieur. Weer een ander leeft totaal niet met de klok en heeft dan ook niet snel de tijd binnen handbereik nodig.

Wat voor klok wil je zoeken?

Wanneer je met een klok het interieur juist wilt versterken en een klok hebben die nuttig maar ook nog eens stijlvol is dan wordt de zoektocht naar de klok die jij in je interieur wilt een hele opgave. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten klokken maar ook nog eens modellen. Daarbij komt dat iedereen natuurlijk zijn eigen smaak heeft en dat de klok ook bij het interieur past. Je merkt wel dat het nog best een hele zoektocht kan gaan worden. Laten we een handje helpen en eens wat verschillende klokken benoemen en beschrijven.

Welke verschillende klokken zijn er?

We hebben al eerder benoemd dat er heel erg veel verschillende klokken zijn. Daar kunnen we natuurlijk veel over vertellen maar we gaan in eerste instantie maar eens voor de vijf meest voorkomende klokken. Iedere klok heeft zijn eigen functies en ook zijn eigen prijsklasse. De vijf meest voorkomende klokken zijn:

Wandklokken

De wandklok is een klok die eigenlijk altijd wel gebruikt kan worden maar die ook wel in elk interieur past. De reden daarvan is omdat er heel erg veel verschillende soorten wandklokken zijn. Een wandklok kan bestaan uit romeinse cijfers of normale cijfers. Maar de vorm van de wandklokken kunnen rond, vierkant of ovaal zijn. En dan hebben we het nog niet over de kleur want een wandklok kan in elke gewenste kleur verkregen worden.

Door de diversiteit kan een wandklok dus in ieder interieur passen. Het is wel belangrijk dat de wandklok ruimte heeft. Hang het daarom nooit naast twee schilderij want dan komt de wandklok zeker niet tot zijn recht.

Tafelklok

Heb je eigenlijk geen ruimte aan de muur om een klok op te hangen dan kan je gaan voor de tafelklok. Vaak is de tafelklok een stuk kleiner wat betreft formaat en daarom kan het ook veel makkelijker ergens neergezet worden. De tafelklok kan ook functioneren als accessoire. Het is een klok die ook erg divers is en altijd wel past in een interieur. Door de grote kunnen ze juist je interieur versterken. Een tafelklok hoeft echt niet alleen maar op een tafel gezet te worden. Hij kan ook in een boekenkast staan of in een dressoir of op de televisie.

Kalenderklok

Wil je een kleinere klok waar ook nog eens meer informatie op te vinden is dan is de kalenderklok juist een goede keuze. De kalenderklok geeft als extra informatie de datum, het jaartal, de maand en soms zelfs wat het weer op die dag is. Een kalenderklok is minder makkelijk toe te passen in een interieur omdat ze vaak een moderne stijl hebben en in een oudere stijl komt het dan ook niet goed uit. De kalenderklok is wel goed verkrijgbaar.

Staande klok

Wanneer je een oudere interieurstijl hebt dan is een staande klok een mooie aanvulling die ook nog eens goed tot zijn recht komt. De staande klok wordt over het algemeen alleen nog maar in een oude stijl gemaakt. Het voordeel van de staande klok is dat het dezelfde kleur als de meubels in je interieur kan hebben. Zo krijg je een geheel. En met deze klok heb je geen last van de herrie van een koekoeksklok.

Koekoeksklok

Wanneer je echt wel een oudere stijl wilt dan is de koekoeksklok dat zeker, een echte klassieke klok. Het is een nostalgische klok waardoor veel mensen ook weer teruggaan in de tijd. Wanneer je een interieur hebt waar veel hout overheerst dan is de koekoeksklok zeker een optie. De koekoeksklok is ook van hout gemaakt en daarom komt het ook goed tot zijn recht.

Naast al deze klokken zijn er nog meer verschillende soorten klokken:

• Skeletklokken
• Stolpklokken
• Stationsklokken
• Badkamer Klokken
• Digitale klokken
• Klokken met slagwerk
• Mechanische klokken
• Flip klokken
• Kinderklokken
• Buitenklokken
• Dementie Klokken
• Stille klokken

Zo is er keuze genoeg om de juiste klok voor je interieur te vinden.