Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Industriële schilderijen als wanddecoratie kopen

Industriële schilderijen als wanddecoratie kopen

Op zoek gaan naar de wanddecoratie die jij voor ogen hebt spreekt echt niet voor zich. De zoektocht naar juist dat industriële schilderij die je graag zou willen kan soms best lang duren. Je hebt ze in verschillende maten maar ook in verschillende soorten. Om goed te weten te komen wat jij graag wilt is het verstandig om niet snel een besluit te nemen welke het gaat worden. Het moet immers iets zijn wat er jaren gaat hangen.

De industriële schilderijen

Wanneer je een industriële woonstijl hebt in je huis wil je daar ook een passende wanddecoratie bij hebben. Een industrieel schilderij is dan zeker heel erg mooi. De industriële stijl is stoer, rauw en robuust. Je hebt vast voor ogen wat je voor een schilderij wilt hebben in jouw huis. Natuurlijk moet het passen bij je interieur maar het schilderij moet jou natuurlijk ook heel erg goed liggen. Wanddecoratie kan natuurlijk uit verschillende soorten materiaal bestaan zoals metaal, hout en beton.

Juist het materiaal zorgt voor de look dat het schilderij krijgt. Vaak heeft een industriële look niet heel veel kleur. Toch proberen wij er wel wat kleur aan te geven om je op die manier te laten zien dat industrieel zeker niet saai hoeft te zijn.

Wanddecoratie van metaal

Wanneer je een wanddecoratie gaat zoeken kan je overwegen om iets met metaal te doen. Uiteraard past dit heel erg goed in je industriële interieur. Het enige waar je dan op gaat letten is dat je een schilderij kiest wat je zelf ook mooi vindt. Je wilt per slot van rekening een schilderij dat goed past in je interieur. Een wanddecoratie van metaal kan je in verschillende uitvoeringen vinden. Zo heb je een 3D schilderij maar ook een aantal cirkels van metaal wat aan elkaar zit als wanddecoratie.

Wat is een metaal schilderij

Dit is een schilderij dat gemaakt is van plaatstaal. Deze zijn vaak geoxideerd zodat ze daarna geschilderd kunnen worden. Wanneer je dit doet krijg je een vermenging van roest en verf en dan krijg je een stoer schilderij. Vaak hebben ze wat extra punten waardoor je weet dat het een 3D schilderij is. Deze punten zijn diepte, breedte en hoogte.

Met deze wanddecoratie heb je meteen iets in huis wat uniek is. Het gaat namelijk bijna nooit lukken om op exact dezelfde plek de verhitting te krijgen. Er zullen dus geen twee wanddecoraties helemaal hetzelfde zijn.

Welk industrieel schilderij kies je

Vaak denkt men bij de industriële schilderijen aan grijze tinten of donkere kleuren. Maar in feite hoeft dat helemaal niet. Je kunt ook iets van metaal kiezen waar kleur bij zit. Het is mogelijk om iets met kleur te kiezen. De metalen onderdelen worden dan geverfd. De metalen look is natuurlijk heel erg goed te combineren in de industriële woonstijl. De meeste metalen industriële schilderijen zijn rustig ogend. Dit soort wanddecoratie is vaak niet heel erg druk. Ideaal om te gebruiken in een huiskamer maar denk ook eens aan een kantoorpand.

Waar let je op wanneer je een industrieel schilderij gaat kopen

Zoals we al eerder hebben laten weten is het kopen van een schilderij best lastig. Je wilt natuurlijk iets moois wat past bij je interieur. Er zijn toch wel een aantal dingen waar je op kan letten:

• Zorg er voor dat het schilderij eenvoudig op te hangen is
• Koop nooit een schilderij terwijl je nog geen plek hebt
• Kies altijd een schilderij die je aanspreekt
• Neem altijd goed de tijd om een schilderij te kiezen
• Zorg er voor dat het schilderij je niet snel verveeld
• Weet wat voor bedrag je wilt uitgeven
• Houdt rekening met de afmeting van je schilderij

Een andere tip die misschien wel heel handig is. Heb je een wanddecoratie gezien en je bent er niet zeker van of het formaat wel goed gaat zijn op de plaats waar jij het wil hangen? Neem een stuk krant/doos en maak die net zo groot als dat de wanddecoratie gaat zijn. Hang deze op die plek. Zo kun je alvast wennen aan het feit dat daar waarschijnlijk iets komt te hangen en heb je ook meteen een idee of die maat wel past bij de rest van jouw interieur.