Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De unieke 3D kunst van metalen schilderijen

De unieke 3D kunst van metalen schilderijen

Misschien heb je er al wel eens van gehoord. De 3D metalen schilderijen! Wanneer je dit in je interieur haalt heb je toch zeker wel iets bijzonders aan je muur hangen. Je kunt gerust zeggen een blikvanger. Dit komt vooral omdat ze anders en gedurfd zijn met een speels aanzicht.

Wat is een 3D metalen schilderij

Eigenlijk haal je al uit de naam wat een 3D metalen schilderij is. Het is een schilderij dat van metaal is wat een prachtig 3D effect heeft. Ze kenmerken zich door speelse en moderne wanddecoratie. Door het vastlassen van afbeeldingen op een bepaalde manier op de stevige plaat krijg je een stoer en gaaf kunstwerk. De onderdelen steken een aantal centimeters uit waardoor het 3D effect gemaakt wordt. Door het 3D effect krijg je van het voor- en zijaanzicht een ander speels aanzicht.

De extra dimensie van een 3D schilderij

Het 3D schilderij verschillen ten opzichte van de 2D schilderijen op meerdere vlakken. Een 3D schilderij heeft extra meetkundige dimensies. Dit zijn diepte, breedte en hoogte. Het schilderij lijkt dan meer werkelijkheid. Een 3D schilderij wordt ook wel een reliëf schilderij genoemd. Een 3D schilderij heeft ook vaak onderdelen die op het plaatstaal gelast worden. Juist daardoor krijg je dat de details er meer uitspringen en krijg je dus net dat unieke schilderij.

Het materiaal van een 3D schilderij

De 3D schilderijen bestaan uit metaal. Het metaal laat juist het schilderij er beter uit zien. Je kunt ook weinig kleur hebben doordat het van metaal is. Natuurlijk kan er ook wel kleur gebruikt worden en dat is ook wel bij een aantal 3D schilderijen. Wanneer de uitstekende delen van het schilderij iets beter tot zijn recht gebracht worden blijft de metallic look en de echte kleur bestaan.

De stevigheid van een 3D schilderij

De 3D schilderijen zijn vaak gemaakt uit een grote metalen plaat. Daardoor zijn ze stevig en minder kwetsbaar. De 3D schilderijen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kan je ook schilderijen verkrijgen wat de vorm van een boom is of een vogeltje of een voertuig. Afhankelijk van de uitvoering van het schilderij kan je dit aan de muur hangen of vast schroeven.

Het gewicht van een 3D schilderij

Afhankelijk van de uitvoering van het 3D schilderij is gewicht heel erg verschillend. Maar het is over het algemeen altijd licht gewicht. Juist doordat ze lichtgewicht zijn kunnen ze eenvoudig op dunne muren bevestigd worden. Maar de 3D schilderijen kunnen ook eenvoudig buiten gebruikt worden en door het gewicht kunnen ze ook op schuttingen gehangen worden. Door het lichtgewicht wordt het tuinhout ook niet beschadigd. Het is alleen wel zo dat de levensduur van de 3D metalen schilderijen wel sneller af neemt.

Waarom zou je een 3D schilderij van metaal nemen

Omdat een 3D metalen schilderij de muur laat leven en dynamiek geeft aan de ruimte is dat juist een unieke en mooie mogelijkheid om je interieur een blikvanger te geven. Juist doordat het lichtinval verandert wanneer je er langs loopt maakt het nog een mooier schilderij waarmee je juist de aandacht trekt in de ruimte.

Wat maakt een 3D metalen schilderij uniek

Er zijn eigenlijk meerdere redenen waarom een 3D metalen schilderij uniek maakt. Een aantal redenen is:

• 3D metalen schilderijen passen in bijna alle interieurs. Je kunt van alles met een 3D schilderij. Dit kan een natuur schilderij zijn, een auto of stadsgezicht zijn.
• Er zijn natuurlijk heel erg veel verschillende 3D metalen schilderijen dus er is altijd keuze genoeg
• Wanneer je een 3D metalen schilderij neemt voor in je interieur zorg je voor een unieke sfeer. Je geeft dan een diepgang in het interieur.

Waar let je op wanneer je een 3D metalen schilderij gaat uitzoeken

Het schilderij moet natuurlijk wel iets bij je oproepen en ook bij jou passen. Wanneer je naar het 3D metalen schilderij kijkt en je verveelt je niet snel weet je dat het bij jou past. Natuurlijk kijkt niet iedereen op dezelfde manier naar een 3D metalen schilderij. Het houdt wel in dat er eigenlijk geen goed en fout is aan een 3D metalen schilderij. Het schilderij moet jouw huis een bepaalde uitdrukking geven samen met het interieur.