Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe weet je dat je landelijke woonaccessoires neemt?

Hoe weet je dat je landelijke woonaccessoires neemt?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel stijlen voor het interieur. Maar de landelijke stijl is er toch wel eentje die erg veel voorkomt. Het is natuurlijk ook een warme, gemoedelijke en gezellige sfeer. En zeg zelf, die sfeer willen we toch allemaal graag thuis hebben?

Wat is een landelijk interieur?

Het landelijke interieur kan je herkennen aan de ruwe of geschuurde meubels, comfortabele stoffen banken die vaak afgeronde vormen hebben, de basiskleur is over het algemeen wit, bruin tinten, groen, taupe en verschillende kleuren grijs. De bedden zijn vaak van hout of smeedijzer waar gebloemde of gehaakte spreien op liggen. Het landelijke interieur maak je pas echt af wanneer je dit ook combineert met landelijke woonaccessoires. De sfeer wordt dan nog huiselijker en sfeervoller.

Tips om je landelijke interieur interessanter te maken

We zijn allemaal al snel van alles in dezelfde stijl te kiezen. Wanneer je dit doet en je zet het bij elkaar dan wordt het vaak wel heel saai. Wil je het levendig en leuk maken dan kan je iets kiezen om er wat onverwachts bij te nemen. Er moet gewoon iets uit springen. Nu is een landelijk interieur warm en tijdloos maar door de juiste keuzes te maken zoals bij de accessoires kan je een mooi interieur hebben. Het gebruik van natuurlijke tinten en materialen kan je er een boeiend geheel van maken.

Enkele tips om je landelijke interieur bijzonder te maken zijn de volgende:

Alles hoeft niet bij elkaar te passen

Eigenlijk is dit wel een hele belangrijke tip. Juist wanneer je een totaal afwijkende kleur kiest of een andere stof of textuur maak je er juist iets boeiends van. We zijn als mens vaak geneigd om dan alles in dezelfde kleur of stof te kiezen. Nu geeft dit wel een rustige sfeer maar vaak is dat ook iets wat heel snel saai is.

Wanneer je een onverwachts ding toevoegt in een totaal andere kleur, dan geef je dat beetje extra. De aarde tinten overheersen vaak maar neem er eens fel gekleurde woonaccessoires bij, dan is het geheel veel gewaagder. Je kunt denken aan een oud roze of turquoise kleur.

Wanneer je kleur kiest dan kan dit ook op de meubels

Wanneer je dan toch zover bent dat je een andere kleur kiest dan zou je een kleur kunnen nemen die totaal wat anders is dan wat je normaal gewend bent. Je kunt een muur in een gewaagde kleur verven, een bijzonder meubelstuk in een bepaalde kleur kiezen maar ook een woonaccessoire in de gewaagde kleur nemen.

Je kunt ook een kast in de gewaagde kleur verven. Zo heb je iets wat er helemaal uitspringt. Je bent dan verzekerd van een kast die een ander niet heeft. Dit omdat je het zelf hebt gevergd of gespoten.

Ga altijd voor bijzondere landelijke accessoires

Je kunt er voor kiezen om de landelijke accessoires bij een woonwinkel te halen. Je kunt gaan voor de bijzondere woonaccessoires. Zo is een oud raam van een boerderij ook leuk. Bij DecoAction.nl kan je ook bijzondere landelijke accessoires vinden. Zo is daar voor iedere ruimte wel passende accessoires te vinden. Er is een ruim aanbod waar je het Landelijke interieur zeker die juiste sfeer kan geven die je in gedachten hebt.

De juiste verlichting zorgt voor een boeiend landelijk interieur

Wanneer je op zoek bent naar de juiste verlichting voor het landelijke interieur kan je daar ook bij DecoAction.nl goed slagen. Als je niet de juiste verlichting hebt dan lijkt het interieur vlak, saai maar ook onpersoonlijk. Je kunt juist in bepaalde hoekjes van de ruimte spelen met verlichting. Je kunt overwegen om een lamp op een plant te laten schijnen. Je zult zien dat dit een bijzonder effect geeft. Wanneer je anders doet als wat je gewend bent, krijgt je huis een persoonlijke en eigenzinnige draai.

Zorg dat de meubels bij jezelf passen

Meubels bepalen vaak de sfeer maar geven ook de uitstraling waar je naar op zoek bent. En juist bij die meubels kan je ook goed je accessoires kiezen. Zo kan je gaan voor deken op de bank, een lectuurmand voor de tijdschriften of een oliebrander voor wat extra sfeer in de avonduren.