Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe kan je de juiste wanddecoratie kiezen?

Hoe kan je de juiste wanddecoratie kiezen?

Het klinkt heel eenvoudig: nieuwe wanddecoratie uitzoeken. Maar is dat het eigenlijk wel? Je wilt op die kale muur toch wel iets hebben wat een ware blikvanger is. Iets waar jij zelf steeds weer even naar kijkt omdat het ook echt indruk maakt. Hoe doe je dat nou?

Wanddecoratie in je interieur

Een kale muur in je interieur is zeker niet wat je wilt. Net als wanddecoratie die je al een hele poos hebt. Die wil je dan graag vervangen voor iets wat heel erg goed bij je interieur past. Misschien moet het wel een eyecatcher zijn waardoor het zelfs de gehele ruimte helemaal opfleurt of een bepaalde uitstraling geeft. Zolang de wanddecoratie de juiste match is met de rest van het interieur is dat juist heel erg goed. Je kunt natuurlijk rekening houden met een aantal aspecten tijdens het kiezen van de juiste wanddecoratie. Je moet niet denken dat hete duur moet zijn, goedkope wanddecoratie kan evengoed werken.

Waar hou je rekening mee als je wanddecoratie voor je interieur gaat kiezen?

Een aantal aspecten kan je rekening mee houden wanneer je de keuze maakt voor een wanddecoratie. Het kan zelfs om goedkope wanddecoratie zijn. Je kunt aan de volgende aspecten denken:

Bepaal waar de wanddecoratie moet komen

Het is belangrijk dat je van te voren bepaald waar je de wanddecoratie wilt neerhangen. Je begrijpt dat niet iedere wanddecoratie op iedere plek helemaal tot zijn recht komt. In de badkamer komt een schilderij of fotolijst niet echt tot zijn recht. Een lege plek op een muur in de kamer, in de hal, slaapkamer of keuken kan altijd een mooie wanddecoratie gebruiken.

Welke stijl moet de wanddecoratie worden?

Er zijn natuurlijk heel erg veel woonstijlen. Dit geldt dan ook voor de woondecoraties. Daarom kan je dus altijd wanddecoratie kiezen die past bij jou interieur stijl. Door de vorm en het materiaal krijg je wel de juiste sfeer. Je kunt natuurlijk voor een enkele vorm gaan maar ook een combinatie van verschillende vormen. Ook hoeft het niet één soort materiaal te zijn, hier geld dat het ook meerdere materialen kunnen zijn die je kunt combineren. Het is dus heel erg goed vooraf te bedenken waar je precies naar op zoek bent.

Ga je voor één item of voor een collage

Je kunt natuurlijk voor een wandkleed of een schilderij gaan maar er is ook de optie om een collage van foto’s of afbeeldingen te maken. Het is daarom wel verstandig om te bedenken wat je zelf wilt als wanddecoratie. Heb je een keuze gemaakt voor een collage dan kan je de losse items bij elkaar zoeken waardoor jij je invloed op het eindresultaat hebt. Wanneer je verschillende fotolijsten er voor gebruikt krijg je hier een mooi en speels effect van. Bij een collage kan je ook spelen met de grote en de vorm van de wanddecoratie zodat je een symmetrische compositie op de muur krijgt.

Welke kleur past het beste in je interieur?

Je moet met kleur goed in de gaten houden dat je al snel de fout er mee in kan gaan. Daarom is het goed om de kleuren te bekijken die in je bank, kussens, tapijt en accessoires voor komen. Dan kom je al een heel eind om de juiste kleur voor de wanddecoratie te vinden. Je kunt natuurlijk ook voor meerdere kleuren gaan. Maar ook dan geldt dat je in de gaten houdt welke kleuren er in de andere accessoires in je huis voorkomen.

Een grote wandspiegel kan een statement maken

Mocht je voor een spiegel willen gaan dan moet je weten dat als voor een groot formaat gaat dat dit de ruimte ook groter en lichter maakt. Een spiegel zien we vaak als iets waar we onszelf in kunnen bekijken maar het wordt niet zo heel erg gauw gezien als een wanddecoratie. Vooral wanneer je in een donker en klein huis woont is dit juist een wanddecoratie waardoor je de ruimte groter maar ook lichter kan maken en heb je zelf ook het idee dat het veel ruimer is.

Wand Decoratie zelf maken

Om goedkope wanddecoratie en creatief te hebben kan je ook zelf iets maken. Denk hierbij aan macramé of maak met washitape zelf de fotolijstjes als je een foto op de muur geplakt hebt.