Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Hoe breng je sfeer in huis met accessoires?

Hoe breng je sfeer in huis met accessoires?
De zomer is weer voorbij en we gaan dus weer veel meer binnen zitten. Ook is het weer vroeger donker dus gaan de kaarsjes en de lampen weer sneller en vooral ook langer aan. Tijd dus om het in huis wat gezellig te maken. Maar hoe kun je dit nu het beste doen met accessoires voor je huis?

Opruimen en schoonmaken

Een van de beste manieren om je huis aan te pakken is door te starten met opruimen. Ga alle vensterbanken, kasten en andere grote meubels langs en bekijk wat je er hebt staan. Is het nog naar je zin? Past het bij elkaar, bijvoorbeeld qua kleur of thema? Zo niet, pak een doos en ruim op. De oude spulletjes kun je bewaren voor een andere keer, maar ook iemand anders blij mee maken of naar de kringloop brengen. Duurdere objecten kun je uiteraard ook gewoon te koop zetten. Tegenwoordig zijn hier hele handige Facebook pagina’s voor.

Less is more

Zet alle accessoires die je wilt bewaren bij elkaar op 1 tafel en kijk eens of het samen een mooi geheel vormt. Onthoudt dat te veel accessoires een rommelig beeld geeft en je afleidt van de mooie meubels. Kies dus gerust voor een paar grote accessoires in plaats van 10 kleintjes. Neem bijvoorbeeld een grote glazenbak, een kandelaar of een dienblad en maak hierop een tafereeltje van enkele accessoires die bij elkaar horen. Zo zorg je dat veel kleine accessoires 1 grote blikvanger worden.

Voeg nieuwe accessoires en kleur toe

Wanneer je de meeste accessoires een mooie plek hebt gegeven kun je kijken wat er nog mist. Voeg bijvoorbeeld eens een kleed voor op de bank of enkele kussens toe in een nieuwe, bijpassende kleur. Je zult zien dat de bank direct een geheel andere uitstraling krijgt. Dit is ook het effect als je bijvoorbeeld al je potten voor je planten zou vervangen voor een andere kleur.

Kunst aan de muur

Heb je nog een lege plek over aan de muur? Of vind je het oude schilderij niets meer en wil je iets nieuws? Zoek dan eens naar een schilderij dat je niet alleen mooi vindt uiteraard, maar waar de kleur van je interieur ook in voor komt. Heb je rode kussens op de bank gegooid? Kies dan eens voor een schilderij met een rood accent erin. Bijvoorbeeld een rode roos of een rode auto. Helemaal rood is vaak Too Much en raden we je af. Subtiel is vaak beter.

Gebruik energiezuinige lampen

Nu de lampen wat vaker branden is het wellicht ook goed om eens naar je lampen te kijken. Wat voor fittingen gebruik je? Waar mogelijk is het altijd slim om te kiezen voor energiezuinige lampen of LED verlichting. Dat scheelt je op de langere termijn erg veel geld op energie, maar is ook nog eens heel erg goed voor het milieu. Bij het verwerken van oude gloeilampen kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen, niet goed voor het milieu dus. Bovendien gaan spaarlampen ook veel langer mee en hoeven er op termijn dus minder lampen te worden vernietigd. Een pluspunt voor jou en het milieu, als je daar geen blije zin van krijgt…