Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Emaille deurbordjes zijn de ogen voor je huis

Emaille deurbordjes zijn de ogen voor je huis

Wanneer er in een huis deurbordjes hangen dan is dat iets waar mensen meteen naar kijken. Het is een kenmerk wat de eerste indruk geeft van het huis. Deze deurbordjes pas je aan het huis aan zodat het ook past bij het karakter van het huis.

De geschiedenis van emaille

Emailleren wordt gebruikt om objecten duurzamer te maken. Het bestaat dan ook al eeuwen. Men gebruikte het in de oude Egypte. De ambachtslieden gebruikten het bij aardewerk of stenen, bronzen en gouden voorwerpen. Wanneer het voorwerp geëmailleerd is dan is het gladder en schoner tevens was het ook harder en duurzamer maar ook onbrandbaar en bestand tegen verkleuring. De kelten gebruikten bij het maken van sieraden ook de emaille techniek. In het begin was er alleen rood emaille maar veel later ook geel en blauw. Dit was rond de eerste eeuw van christus. De Romeinen pasten ook emaille toe maar dan op glazen voorwerpen. De eeuwen na de Romeinen is het emailleren wereldwijd toegepast. De voordelen waren natuurlijk steeds meer bekend geworden. Zo verroest metaal niet wanneer er een emaille laag overheen zit. Het aardewerk wordt harder, dichter en minder vocht doorlatend en het is krasbestendig. En het decoratieve effect heeft als voordeel dat het een heel stuk hoger is.

Een emaille bordje voor thuis

Tegenwoordig zien we steeds vaker straatnaamborden, deurbord of een huisnummerbord van emaille. Ze worden dan ook steeds populairder. Wanneer je jouw huis een echt thuis wilt maken is dit natuurlijk mogelijk met een emaille deurbord. Jij wilt je toch ook prettig in je eigen huis voelen? De emaille bordjes kan je in je huis gebruiken als huisnummer bordje, als aanwijzingsborden in huis zodat altijd de juiste ruimte gevonden wordt. Er is voor elke deur wel een deurbordje. Je kunt natuurlijk ook een emaille huisnummerbordje nemen. Op die manier kan iedereen jouw huis eenvoudig vinden.

Een emaille deurbord kan ook heel goed afgestemd worden aan de wensen die je hebt. Het mooie van emaille bordjes is dat ze handgemaakt zijn en daarom kunnen ze naar de wensen afgestemd worden. Zo kan je een familiewapen op een deurbordje laten zetten. Maar je kan natuurlijk ook de vorm en de kleur geheel aanpassen aan het huis of kantoor waar je het voor wilt hebben.

Een emaille deurbord blijft heel lang mooi

Wanneer je een emaille deurbord koopt wil je daar natuurlijk heel erg lang mee doen. Er zijn genoeg deurborden waarbij roest ontstaat, plastic gaat los of andere ongemakken. Wanneer je een emaille deurbord hebt zal je geen last hebben van deze ongemakken. Het schoonhouden van een emaille deurbord is heel erg eenvoudig. Dit kan schoongemaakt worden met een niet-bijtend schoonmaakmiddel. Dat is ook de reden dat je een emaille deurbord lang mooi kan houden.

Wat is emailleren eigenlijk?

Emaille is een glazuurlaag die aangebracht wordt op bepaalde voorwerpen. Deze glazuurlaag bestaat uit een mengsel van kwarts, borax, veldspaat en kaolien. Wanneer je dit mengsel in een oven doet kan deze substantie aangebracht worden op voorwerpen via branden. Sommige mensen noemen emailleren ook wel een soort van glas laag wat op voorwerpen gemaakt wordt. Emaille wordt op voorwerpen aangebracht om het materiaal te beschermen, als een isolatielaag maar ook om voorwerpen te versieren. Over het algemeen wordt emaille aangebracht op koper en aluminium. Een nadeel van emaille is dat het heel erg hard is en niet buigzaam.

De voordelen van emaille

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen wanneer je iets laat emailleren. We zullen ze eens benoemen:

• Duurzaamheid: Omdat het bestand is tegen corrosie en krassen gaat het veel langer mee
• Chique en mooie uitstraling: Wanneer een voorwerp geëmailleerd is geeft dit een bepaalde klasse wat een prachtige, nostalgische uitstraling geeft door de glans
• UV-, temperatuur- en weerbestendig: Emaille kan buiten geplaatst worden. De kleur blijft heel mooi. Ook de temperatuurverschillen en de weer verschillen zullen weinig doen omdat de emaille het beschermt
• Eenvoudig te onderhouden: Met een Niet-bijtend schoonmaakmiddel kun je het voorwerp reinigen
• Verschillende kleuren: Emailleren kan in allerlei kleuren gebeuren
• Levenslang plezier: Als je het voorwerp regelmatig schoonmaakt dan kan je er levenslang plezier van hebben. Je kunt er dus heel veel en lang van genieten