Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Een boekensteun als steuntje in de rug

Een boekensteun als steuntje in de rug

We hebben allemaal wel boeken in de kast staan. Vaak zetten we er een beeldje tegen aan of een ander voorwerp zodat het niet omvalt. Je kunt daar natuurlijk ook een boekensteun voor gebruiken. Je gebruikt het dan om de boeken tegen te houden maar ook is het meteen decoratie.

Wat voor werking heeft een boekensteun?

Een boekensteun is een gebruiksvoorwerp om boeken recht overeind te houden. Wanneer jij in je boekenkast een aantal boeken hebt staan wil je graag dat ze overeind blijven staan. En juiste met de boekensteun kun je daar voor zorgen. Er zijn twee verschillende soorten boekensteunen:

• De boekensteun met een gewicht
• De boekensteun met een plaatje aan de onderkant

Boekensteunen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en vormen. Je kunt ook boekensteunen kiezen die kracht uit beelden zoals twee olifanten die met hun kop tegen de boeken aan staan. Wanneer je boekensteunen gebruikt heb je een opgeruimde kast. Natuurlijk kan je ook een stapeltje boeken tegen de andere boeken leggen als boekensteun, maar je wilt toch wel iets moois in je boekenkast hebben staan?

Welke soorten boekensteunen zijn er?

De boekensteunen zijn er in verschillende vormen zoals een dier bijvoorbeeld. Ze zijn er ook in verschillende materialen bijvoorbeeld een gietijzeren boekensteun. Deze zijn natuurlijk wat betreft gewicht mooi zwaar en zullen boeken zeker niet snel omvallen.

Wanneer je op zoek bent naar verschillende modellen kan je hiervoor terecht bij Decoaction.nl. Daar vindt je verschillende figuren, modellen en grote. Door de juiste boekensteun te kiezen is jouw kast mooi en netjes. Je kunt altijd wel een boekensteun vinden die ook bij je interieur past.

Wat betreft de boekensteunen zijn er twee types:

• De eendelige boekensteun die uit één stuk bestaat waarvan één kant steun geeft aan de boeken
• De tweedelige boekensteun die uit twee delen bestaat. De boeken worden tussen de twee delen gezet. Deze kan dan ook op elke gewenste plek gezet worden omdat er geen ander steunpunt nodig is.

Waarom zou je een boekensteun nodig hebben?

We hebben al eerder gezet dat een boekensteun het overzichtelijk en netjes kan houden wanneer je boeken in je kast hebt staan. Een boekensteun kan je natuurlijk op veel verschillende plekken zetten in het interieur. Het kan namelijk ook als decoratie dienen binnen het interieur.

Boekensteunen voor kinderen

Boekensteunen zijn er natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Ze zijn er ook voor kinderen. De ontwerpen zijn heel erg origineel. Je wilt natuurlijk wel een boekensteun halen die ook goed past bij de kinderkamer. En juist voor kinderen is de fantasie dan ook erg belangrijk. De boekensteun heeft ook wel een functie als stimulans om een kind aan het lezen te krijgen. Helaas zijn kinderen tegenwoordig veel met technologie bezig.

Is een boekensteun functioneel of decoratief?

Boekensteunen zijn er in twee soorten die ieder hun eigen kenmerken hebben:

• De functionele boekensteun is echt ontworpen vanwege de functie. Het dient dan ook zeker niet als decoratief object. Het staat niet op een plek waar je het heel erg snel ziet maar het staat er voor zijn doel.

• De decoratieve boekensteun heeft echt als functie decoratief te zijn. Daarom wordt er ook veel aandacht aan het ontwerp besteed zodat het ook echt bij de inrichting past.

Uit welke materialen bestaat een boekensteun?

Het is inmiddels duidelijk dat er verschillende boekensteunen zijn. De decoratieve, functionele, eendelige en tweedelige boekensteunen. Wist je wel dat ze uit verschillende materialen kunnen bestaan? Enkele materialen zijn:

• Metaal: De boekensteun is niet heel erg zwaar maar kan wel als decoratief dienen en doen hun werk goed
• Kunststof: De aantrekkelijke ontwerpen zijn mooi maar zijn niet bestendig
• Hout: Omdat ze zwaar zijn kunnen ze veel gewicht dragen. Hout is vaak robuust
• Methacrylaat: Dit materiaal kenmerkt zich door stevigheid en transparantie
• Karton: Dit is materiaal wat recyclebaar is maar kan niet veel gewicht dragen
• Acryl: Dit is materiaal wat zwaardere boeken goed kan verdragen

De voor- en nadelen van boekensteunen

Boekensteunen hebben een aantal voordelen zoals dat het overzichtelijk houden van boeken. De opties van een boekensteun zijn voordelig. Boekensteunen kunnen ook als decoratie dienen.

Boekensteunen hebben ook nadelen. Ze krassen vaak op de meubels en sommigen kunnen niet heel erg veel boeken dragen.