Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De boekensteun, waar gebruik je ze nog voor?

De boekensteun, waar gebruik je ze nog voor?

Veel mensen zijn van mening dat de papieren boeken op de achtergrond verdwijnen. Tegenwoordig heb je de digitale boeken immers. Er zijn nog steeds mensen die de voorkeur hebben voor een papieren boek. En die hebben dan zeker ook nog de boekensteun nodig voor hun boekenkast.

De boekensteun, wat is dat nu eigenlijk?

Met een boekensteun houdt je boeken rechtop. Je kunt met een paar boeken in de kast ze rechtop houden wanneer je een boekensteun gebruikt. Daarbij is de boekensteun ook nog eens decoratief en kan de kamer een bepaalde uitstraling geven.

Er zijn heel erg veel verschillende boekensteunen die je kunt bemachtigen voor jouw boekenkast. Wanneer je een boekensteun aanschaft moet het wel bij je interieur passen. Een boekensteun kan ook een bepaald ontwerp hebben zodat het ook nog opvalt. Ze zijn overigens niet alleen te gebruiken voor boeken. Ze worden ook wel gebruikt voor cd’s, lp’s, catalogi en tijdschriften.

Uit welke soorten boekensteunen kunnen we kiezen?

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om een boekensteun te kopen dan kan je kiezen uit twee opties:

• De eendelige boekensteun: Dit zijn boekensteunen die uit één stuk is samengesteld. Er is dan één kant dat de boeken ondersteunt. De andere kant van de boeken moeten dan steunen tegen een muur of de zijkant van een meubelstuk.
• De Tweedelige boekensteun: Bij deze boekensteun bestaat de boekensteun uit twee delen. Je zet dan aan iedere zijde van de boeken een steun. Je kunt ze dan ook overal plaatsen omdat je de steun van de boekensteunen hebt en geen ander steunpunt nodig hebt.

Er zijn verschillende soorten en maten boekensteunen waar je uit kunt kiezen. Als eerste is het verstandig om te kijken naar wat voor boeken jij er tegenaan wilt gaan zetten. Een boekensteun die te klein of te licht is kan niet op een juiste wijze functioneren wanneer je er hele dikke boeken tegenaan hebt staan.

Tevens is het heel erg leuk dat de boekensteun die jij kiest ook wel een beetje een leuke decoratie is. Zo een saaie steun in je kast kan je dus heel goed vervangen door een leuke boekensteun uit de collectie die wij bij DecoAction bij elkaar hebben gezocht.

Waar kunnen boekensteunen van gemaakt zijn?

Wanneer je het over boekensteunen en het materiaal ervan hebt kan je denken aan metaal, kunststof, hout, Methacrylaat, karton en acryl. Bij Decoaction bestaan ze in hoofdzaak uit gietijzer. Gietijzer is een veelvoorkomend materiaal dat wordt gebruikt om boekensteunen van te maken. Dit heeft als reden dat het nogal zwaar is. Ook al is de boekensteun niet zo heel groot die van gietijzer is gemaakt toch heeft het al een behoorlijk gewicht. Het voordeel hiervan is dat het aardig wat boeken op de plaats weet te houden. Gietijzer is ook heel gemakkelijk in verschillende vormen te gieten waardoor je het eigenlijk zo gek nog niet kan bedenken of het is wel te maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een boekensteun?

De boekensteunen hebben zo hun voordelen en nadelen. Daarom is het belangrijk deze eens goed te lezen.

Voordelen:

• Met boekensteunen kan je de boeken overzichtelijk houden.
• Er zijn hele voordelige boekensteunen
• Sommige boekensteunen zijn erg decoratief

Nadelen:

• Wanneer je een hele grote hoeveelheid boeken hebt, zijn boekensteunen geen optie
• Sommige boekensteunen krassen op het meubilair

Geef eens een boekensteun cadeau!

Weet je niet zo goed wat jij je vriendin of vriend nu weer cadeau moet geven? Dan is het geven van een boekensteun een hele goede om te doen. Zeker wanneer je vriendin of vriend ook nog eens van lezen houdt zal men dit zeker weten te waarderen. Zoek een leuke set uit of kijk samen even op de site van DecoAction en bestel ze snel. Zodat zij of hij binnen een korte tijd ook zo een leuke boekensteun uit ons assortiment in de kast heeft staan!

Waar let je op bij het kopen van boekensteunen?

Wanneer je een boekensteun koopt wil je wel graag dat het ook past bij jou als persoon ook maar in het interieur. Waar kun je dus op letten:

• Kwaliteit
• Basis
• Waar ga je ze gebruiken
• Hoeveel boekensteunen heb je nodig
• Wat moet het ontwerp worden