Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

De boekensteun, wat moet je er van weten

De boekensteun, wat moet je er van weten

Iedereen weet dat je met een boekensteun boeken overeind kan houden. Daar heb je dus geen boekenkast voor nodig om ze rechtop te houden. Nu is het natuurlijk niet alleen maar zo dat je er de boeken rechtop mee kunt houden maar het kan ook als decoratie gebruikt worden.

Wat voor soorten boekensteunen zijn er

Tegenwoordig zijn er heel erg veel verschillende boekensteunen. Boekensteunen kun je in verschillende ruimtes gebruiken maar ook verschillende soorten in verschillende ruimtes. In principe zijn er twee opties waar je voor kan kiezen.

Je hebt een eendelige en tweedelige boekensteun kiezen. De eendelige boekensteun bestaat uit één stuk en geeft aan één kant steun aan boeken. De boeken worden dan aan de andere kant ondersteund door een muur of de zijwand van een kast. Bij de tweedelige boekensteun is het zo dat de boekensteun uit twee delen bestaat. De boeken worden dan aan beide kanten ondersteund door de boekensteunen. Je kunt het tweedelige daarom ook overal gebruiken omdat je ze overal kan plaatsen.

Waarom is een boekensteun nodig?

Wanneer je de boeken graag netjes en ook nog eens overzichtelijk wilt houden dan kan dit met een boekensteun. Je kunt de boekensteun dan plaatsen op plek in de ruimte waar je graag de boeken een steun wilt geven. Natuurlijk is het in eerste instantie bedoeld om je boeken steun te geven maar het is ook heel goed te gebruiken als decoratie. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een goed ontwerp hebt dat ook past bij je interieur.

Een boekensteun voor kinderen

Ook voor de kinderen zijn er mooie boekensteunen. Voor kinderen is het ontwerp wel iets wat juist spreekt maar wat ook bij de kinderkamer hoort. En houdt er rekening mee dat fantasie dan ook wel een ding is wat meespeelt.

De kinderboekensteun heeft nog een reden wanneer je die zou aanschaffen. Juist met een boekensteun voor kinderen kun je ze stimuleren om een boek te gaan lezen. De meeste kinderen zijn tegenwoordig heel erg druk met alles wat met technologie te maken heeft. Het is dan wel noodzakelijk om kinderen eens kennis te laten maken met wat anders dan technologie. En juist een boek lezen is dan wel een goede optie. Het is ook nog eens heel erg leerzaam.

Modellen van boekensteunen

Wat betreft de modellen zijn er twee soorten modellen van boekensteunen. Er zijn functionele en decoratieve modellen. Het hangt natuurlijk wel van jou eigen behoefte af welk model boekensteun je dan wilt nemen.

De functionele boekensteun is ontworpen voor de functie ervan. Het wordt dan ook niet gebruikt als decoratief object. Over het algemeen wordt deze boekensteun op een plek gebruikt waar hij niet eens echt opvalt maar dat het juist tot nut is.

De decoratieve boekensteun heeft eigenlijk als rol om mooi te zijn in je interieur. Ze hebben dan ook een heel belangrijke rol in je inrichting. Daarom is het ook belangrijk dat er aandacht gegeven wordt aan het ontwerp wanneer je een boekensteun gaat kopen voor de decoratieve kant. Het moet natuurlijk wel goed bij je inrichting passen.


Materialen waar boekensteunen van gemaakt worden

De boekensteunen kunnen uit verschillende materialen bestaan:

• Metaal: Dit zijn vaak eenvoudige modellen die erg decoratief zijn. Ze zijn niet altijd heel erg zwaar maar kunnen boeken wel heel erg goed ondersteunen.
• Kunststof: Deze hebben vaak aantrekkelijke ontwerpen maar echt bestendig zijn ze niet.
• Hout: Dit zijn vaak robuuste boekensteunen die heel wat gewicht kunnen dragen. Omdat ze erg zwaar zijn moet je bij het plaatsen wel voorzichtig zijn.
• Methacrylaat: Dit materiaal kenmerkt zich door transparantie en stevigheid.
• Karton: Deze kunnen weinig gewicht dragen maar hebben wel andere voordelen. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal waardoor je bij draagt aan het milieu.
• Acryl: Dit kan een mooie optie zijn wanneer je zwaardere boeken hebt.

De voordelen en nadelen van boekensteunen

Er zijn een aantal voordelen en nadelen die wel belangrijk zijn.

De voordelen zijn:

• Ze zorgen er voor om de boeken overzichtelijk te houden
• Het zijn voordelige opties
• Sommige zijn decoratief

De nadelen zijn:

• Wanneer je grote hoeveelheden boeken hebt is het zeker geen oplossing
• Soms kunnen ze krassen op de meubels waar ze op staan